© USA TODAY Sports via Reuters Con

Andy Murray maakt in Zwitserland comeback na enkelblessure

Andy Murray heeft een wildcard gekregen voor het ATP-toernooi in het Zwitserse Genève (579.320 euro), dat van 19 tot 25 mei geprogrammeerd staat. Het wordt zijn eerste competitie in twee maanden.

Bron: BELGA

De 36-jarige Schot blesseerde zich half maart op het Masters 1.000 van Miami tijdens de derde ronde tegen de Tsjech Tomas Machac aan de ligamenten van de enkel. De voormalige nummer 1, vandaag 77e op de ranking, verkoos zich niet te laten opereren en liet de tijd zijn werk doen.

Op het gravel in Genève pikt Murray, die sinds 2019 met een kunstheup speelt, de draad weer op in zijn (waarschijnlijk) laatste seizoen als tennisprof. Daarna zal hij zal vermoedelijk deelnemen aan Roland Garros. Murray deed er de laatste zes jaar slechts eenmaal mee (in 2020) maar is erop gebrand zich nog een laatste keer te tonen op alle grote toernooien.   

Aansluitend volgen dan in principe onder meer de Olympische Spelen in Parijs (Murray won goud in Londen 2012 en Rio 2016) en Wimbledon (waar hij de titel pakte in 2013 en 2016), en mogelijk ook de US Open (winst in 2012).

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer