Direct naar artikelinhoud
NieuwsChampions League

PSG vergeet te scoren in Parijs en laat eerste finaleticket over aan Dortmund

Spelers van Borussia Dortmund vieren hun overwinning.Beeld AP

Borussia Dortmund heeft zich deze avond ten koste van Paris Saint-Germain geplaatst voor de finale van de Champions League. De Borussen wonnen op bezoek in het Parc des Princes net als in de heenwedstrijd met het kleinste verschil (0-1) en mogen zich opmaken voor een eerste finale op het Kampioenenbal in meer dan tien jaar.

PSG bracht in de eerste helft te weinig op de mat om zijn achterstand te kunnen wegwerken. De Parijzenaars kregen geen grip op de wedstrijd, noch de tegenstander en konden Dortmund-doelman Köbel nauwelijks bedreigen. De Parijse thuisploeg mocht zelfs van geluk spreken dat het met een gelijke stand de rust in kon, want de beste kans uit de eerste periode was voor Dortmund. Doelman Donnarumma was echter bij de pinken op het schot van Adeyemi en behoedde zijn team voor een nog grotere achterstand.

PSG begreep dat het uit een ander vaatje moest tappen indien het zijn tweede Champions League-finale ooit wilde bereiken en ging na de pauze meteen op zoek naar de gelijkmaker. Via de jonge Zaïre-Emery kreeg het daartoe ook een uitgelezen kans, maar de 18-jarige Fransman mikte van dichtbij op de paal. Aan de overzijde viel het doelpunt wel.

Met een kopbaldoelpunt op een hoekschop zorgde Dortmund-veteraan Hummels (50.) voor een donderslag in het Parc des Princes. PSG keek plots tegen een dubbele achterstand aan en zette alle zeilen bij. De thuisploeg trof maar liefst vier keer het doelhout en kwam tot op een haar van een penalty, maar vergat uiteindelijk te scoren. Dortmund kraakte en piepte, maar bood finaal voldoende weerstand om zijn voorsprong te verdedigen.

Dortmund staat voor het eerst sinds 2013 in de finale van de Champions League. De Borussen verloren toen met 2-1 van Bayern München. Dit jaar staat de finale gepland op 1 juni in het Londense Wembley.

Kylian Mbappe van PSG ligt op de grond na een gemiste kans tegen Borussia Dortmund.Beeld AFP