Vader reageert ontredderd na mysterieuze dood van Vlaams model: “Ze had dit avontuur niet met haar leven moeten bekopen”

© rr

De ouders van het Vlaamse model reageren geëmotioneerd op de dood van hun dochter Ivana Smit. Het 18-jarig meisje dat niet zo lang geleden school liep in het Limburgse Peer, kwam donderdag om het leven toen ze in Kualu Lumpur van het balkon van de 20ste verdieping viel. De omstandigheden rond haar dood worden steeds mysterieuzer, nu de familie van Ivana halsoverkop uit Maleisië moest vertrekken en het levenloze lichaam van hun dochter hoorde achter te laten. “Dit is een nachtmerrie. Een hel.”

mrra,tg

LEES OOK. (+) Een dodelijke val, een schatrijk Amerikaans swingerskoppel en een laatste selfie: wat is er met Ivana (19) gebeurd?

“Dit wens je jouw ergste vijand nog niet toe”, reageert Marcel Smit aan De Telegraaf. Zijn vragen over de dood van zijn dochter stapelen zich op. “Ze was nog een jong kind. Achttien jaar. Ik wil mijn dochter niet vrijspreken, maar ze had dit avontuur niet met de dood hoeven bekopen.”

De man doet er nu samen met zijn vrouw alles aan om het lichaam van hun dochter opnieuw thuis te krijgen. Maar dat gaat absoluut niet van een leien dakje. De familie moet immers toestemming krijgen van de lokale autoriteiten, iets wat voorlopig nog niet gelukt is.

Bizarre omstandigheden

LEES OOK. Nieuwe wending in dood van Vlaams model: laatste sms opgedoken, familie ontvlucht het land

© rr

“Ik hou van je schat. Ik ben nu in het huis van een vriendin. Ik bel je later...” Dat was het laatste sms’je dat het Vlaams-Nederlandse model Ivana Esther Robert Smit naar haar vriend stuurde voor ze van het balkon viel en stierf. Haar naakte lichaam werd op een balkon veertien verdiepingen lager gevonden. De familie gelooft niet in een ongeval. De reling van het balkon was 1,20 meter hoog. “Daar val je niet zomaar over”, reageert haar familie tegen de Maleisische media.

Intussen is duidelijk dat Ivana in de bewuste nacht van 6 december was gaan feesten in een chique club. Tot in de vroege uurtjes. Ze vertrok met een steenrijke Amerikaanse zakenman en zijn Kazachse vrouw en vergezelde hen naar hun flat. In het appartement werd een grote hoeveelheid drugs gevonden. Dat ze met hen zou zijn meegegaan om ‘seksspelletjes’ te spelen, gelooft de familie niet. “Zo is onze dochter niet”, klinkt het.

Halsoverkop vertrokken

Haar ouders sprongen meteen na het nieuws op het vliegtuig, om het onderzoek op de voet te kunnen volgen. Hun omgeving zamelde ook geld in, zodat ze een tweede patholoog een onafhankelijk onderzoek te kunnen laten zien. Dat is voorlopig nog niet gebeurd. Toch is het echtpaar in allerijl opnieuw moeten vertrekken wegens “bepaalde gebeurtenissen”. Vader Marcel Smit wil pas meer details geven over de feiten als Ivana weg is uit Maleisië. Hij noemt het ’onverstandig’ om daar nu al uitspraken over te doen, zo schrijft De Telegraaf.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen