Mario (42) kwam tussenbeide bij een vechtpartij, maar deelde in de klappen: dat verdient een fruitmand

© lds

De vechtpartij aan het Priester Daensplein van afgelopen weekend liet schepen van Welzijn Dylan Casaer (SD&P) niet onberoerd. Hij bracht Mario Diaz Martinez (42), die door een aanval met een boksijzer er diverse breuken in het gezicht aan overhield, een mand fruit.

lds

LEES OOK: Opnieuw vechtpartij aan station Aalst, politie rukt massaal uit

“Mario werd vorige week, toen hij tussenkwam om een jonge gast te ontzetten, afgetuigd door een bende”, zegt Casaer. “Met dit bezoekje en een mand gezond fruit wens ik hem veel beterschap en wil ik hem bedanken voor zijn heldendaad. Mensen die het opnemen voor anderen, zouden zelf geen slachtoffer mogen worden. Aalst veiliger maken en zorgen voor het integraal welzijn van de Aalstenaars, daarvoor blijven we strijden.”

De familie van Diaz nam advocaat Jeroen D'Hondt in de arm en diende klacht in bij Comité P omdat de politieagenten volgens hen de verdachten lieten gaan. Het kwam daarop tot een discussie met burgemeester Christoph D'Haese (N-VA), die zegt dat de agenten hun werk wel correct hebben gedaan. D'Haese was vrijdag niet bereikbaar voor een reactie.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen