De politie onderschepte 5.670 lachgasflessen.
Foto: Politiezone Zennevallei

Politie neemt meer dan 5.600 flessen lachgas in beslag in Ruisbroek

De politie heeft in Ruisbroek (Sint-Pieters-Leeuw) meer dan 5.600 flessen lachgas in beslag genomen. De agenten konden de 35 paletten onderscheppen op het moment dat die geleverd werden in een loods.

De politiezone Zennevallei (Beersel/Halle/Sint-Pieters-Leeuw) heeft de lading van 35 paletten met daarop in totaal 5.670 drieliterflessen ontdekt.

De betrokkenen beweerden eerst dat het geleverde lachgas gebruikt zou worden in de voedingsindustrie, want in de horeca wordt het onder meer gebruikt om slagroom en chocolademousse op te spuiten. Maar de verdachten konden de documenten die bewijzen dat het lachgas daarvoor diende, niet voorleggen.

"Lachgas wordt steeds vaker verkocht en gebruikt als roesmiddel. Misbruik houdt ernstige gezondheidsrisico's in. Net daarom is de verkoop en het bezit van lachgas voor eigen gebruik strafbaar. Het mag ook niet verkocht worden aan minderjarigen", klinkt het bij de politie. "De flessen zijn in beslag genomen met het oog op vernietiging. Het onderzoek loopt nog."

Meest gelezen