Elon Musk mag niet vrijuit over Tesla tweeten van Amerikaanse Hooggerechtshof

© via REUTERS

Tesla-topman Elon Musk moet zijn berichten op sociale media over de producent van elektrische auto’s nog altijd laten nalezen alvorens ze te publiceren. Het Amerikaanse Hooggerechtshof heeft een beroep van Musk tegen dat toezicht verworpen.

mts
Bron: BELGA

Musk moet zijn socialemediaberichten sinds 2018 eerst laten goedkeuren door een advocaat - ook wel ‘Twitter sitter’ genoemd. Die afspraak is onderdeel van een regeling met de Amerikaanse beurswaakhond SEC. Die kwam er nadat Musk had getweet over een mogelijke beursexit van Tesla, waarop het aandeel van de autobouwer omhoog schoot. De Amerikaanse beurswaakhond vond dat de miljardair de markten had misleid en verplichtte hem op om elk bericht op Twitter – nu X – dat een invloed kan hebben op de beurskoers, eerst ter controle voor te leggen. Musk en Tesla moesten ook een boete van 20 miljoen dollar betalen.

Musk trok naar het Supreme Court, het hoogste gerechtshof in de Verenigde Staten, maar ving daar dus bot. Musk was van mening dat het toezicht op zijn socialemediaberichten zijn recht op vrije meningsuiting schendt en in strijd is met de Amerikaanse grondwet.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen