© Wim Hendrix

Groeninventaris brengt meer dan honderdduizend Antwerpse bomen in kaart

De stad Antwerpen heeft een digitale kaart gepubliceerd met daarop al het openbare groen in de stad. Met de groeninventaris kan iedereen nakijken welke boomsoort waar voorkomt en zelfs wat de stamomtrek van elke boom is. Dat meldt de stad woensdag in een persbericht.

De groeninventaris werd gemaakt als een hulpmiddel voor medewerkers van de groendienst: voor de opmaak van de werkplanning, bijvoorbeeld wanneer bepaalde bomen gecontroleerd moeten worden, maar ook om een toekomstvisie voor het groenbeleid uit te stippelen.

“Nu delen we deze bron van informatie ook met de Antwerpenaar”, zegt schepen voor stads- en buurtonderhoud Caroline Bastiaens (CD&V). “De groeninventaris is immers ook voor de inwoners van onze stad een handige tool met heel wat interessante informatie over bomen in de buurt. Bovendien kunnen groenmeldingen, zoals een afhangende of afgebroken tak, sneller worden opgelost.”

Volgens de inventaris tellen de straten, pleinen en parkings van Antwerpen 59.933 bomen. In de parken en natuurgebieden van de stad zijn 44.208 bomen gedigitaliseerd, maar niet elke boom is daar altijd afzonderlijk geregistreerd.

Hier kan u de groeninventaris bekijken.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER