© BELGAIMAGE

Na 23 jaar ontslagen omdat vrouw blinde collega ‘blindj vèrke’ noemt

Een medewerkster van de blindenorganisatie Visio is na 23 dienstjaren bedankt voor bewezen diensten. Reden van het ontslag: ze noemde een blinde collega een ‘blindj vèrke’ en een ‘kutmongool’.

mige

De vrouw zou zich al een tijdje aan de negatieve houding van haar collega geërgerd hebben. Ondanks regelmatige klachten aan haar oversten werd er echter nooit ingegrepen. De vrouw schreef daarop haar frustraties over haar blinde collega van zich af in een mail naar een andere medewerker van de organisatie. Per abuis stuurde ze de mail echter naar de bewuste blinde collega, die de mail voorgelezen kreeg via een speciaal programma.

In de mailbox van de vrouw werden nog meer negatieve mails over de blinde collega gevonden, waarop Visio besloot haar te ontslaan. Een rechter heeft nu ingestemd met het ontslag, al krijgt de vrouw wel een afkoopsom. De bewuste schrijfster zelf beweert al ruim 20 jaar goed te functioneren en spijt te hebben van haar mail. Visio houdt echter vast aan zijn beslissing. “Visio behandelt en begeleidt blinden en heeft daarom regels opgesteld over pesten en e-mailgebruik. Het moet voor haar duidelijk zijn geweest dat Visio deze uitlatingen niet zou accepteren”, besluit de organisatie.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer