Honderdtal ouders protesteert aan school nadat kleuter bijna verdronk

© MVL

Een honderdtal ouders heeft zich maandagochtend verzameld voor de kleuterschool “Petits Goujons” in de Grondelsstraat in Anderlecht. Ze eisen dat directie van de school verantwoording aflegt nadat een 4-jarig jongen die er in het tweede kleuterklasje zat, bijna verdronk.

Het jongetje was afgelopen dinsdag met zijn school op uitstap toen hij in de vijver van het kasteel van Gaasbeek (Lennik) was gevallen. Hij werd in levensgevaar overgebracht naar het Universitair Ziekenhuis Brussel in Jette. Hij verkeert nog altijd in kritieke toestand.

Waarheid

“Wij willen de waarheid kennen over de omstandigheden van het ongeluk, want de directie geeft ons geen enkele informatie. Bovendien strookt de versie van de school niet met de getuigenissen van de kinderen die mee op de excursie waren. Volgens hen zaten de vier personen die hen begeleidden, op een bankje op hun telefoon te kijken in plaats van op hen te letten”, zegt Choukri Nour-Eddine, voorzitter van het oudercomité. “Wij willen dat de directie haar verantwoordelijkheid opneemt en zich niet tevreden stelt met ons te zeggen dat het onderzoek loopt. Wij klagen al lang het personeelstekort aan bij de omkadering voor de kinderen.”

De directrice wilde de misnoegde ouders maandagochtend niet te woord staan. Ze is wel bereid om een delegatie van de ouders bij zich te ontvangen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen