Marlon Colpaert verovert zilver in de lichte skiff op EK roeien

Marlon Colpaert is zondag in het Hongaarse Szeged vice-Europees kampioen geworden in de lichte skiff. De 24-jarige Oostendenaar moest in de A-finale op het EK enkel de Italiaan Niels Torre voor laten gaan. Hij klopte in extremis de Fransman Baptiste Savaete voor het zilver.

Bron: BELGA

Colpaert is de reserve voor het Belgische duo in de lichte dubbeltwee Tibo Vyvey en Niels Van Zandweghe. Zij veroverden eerder zondag in de Europese kwalificatieregatta in Szeged een ticket voor de Olympische Spelen in Parijs.

De drie andere Belgische boten op het EK werkten zondag B-finales af. Skiffeur Gaston Mercier werd vierde in zijn race, goed voor een tiende plaats (op negentien deelnemers) in de eindafrekening. De dubbeltwee Tristan Vandenbussche en Aaron Andries won zijn B-finale en eindigde zo als zevende. Vandenbussche en Andries mikken nog op een ticket voor de Olympische Spelen tijdens de kwalificatieregatta van de laatste kans volgende maand in het Zwitserse Luzern (19-21 mei). Daar worden per categorie nog twee tickets voor Parijs verdeeld.

Ook Mazarine Guilbert gaat in Luzern nog voor een olympisch deelnamebewijs. Guilbert werd zondag tweede in de B-finale, goed voor een achtste plaats (op negen deelneemsters) in de eindstand.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer