© Patrick De Roo

IN BEELD. Eerste Scoutsfest brengt scouts van over heel Vlaanderen samen in Mortsel

Mortsel -

Scoutsfest, het festival voor scouts van 10 tot 14 jaar, vulde het binnenplein van Fort 4. Het evenement was een studieopdracht van enkele studenten die nu al uitkijken naar een vervolg.

fisp

Scoutsgroepen van over heel Vlaanderen zakten zondag af naar Fort 4 van Mortsel voor het Scoutsfest. Dj’s, springkastelen, foodtrucks en uitdagende activiteiten lieten de jonge scouts een eerste festivalbeleving ervaren.

“We zijn heel tevreden”, reageert Seppe Fabry aan het einde van Scoutsfest. “Het weer zat mee en als je een festivalweide gevuld met zeshonderd scoutshemden ziet dansen, word je alleen maar gelukkig. We vreesden dat ons publiek nog iets te jong was voor een festival, maar de dj’s hebben de toeschouwers vlot naar het podium gesleurd.”

Scoutsfest vormt een onderdeel van het eindwerk van Emma Heremans, Ruth Van Dyck, Niels Dittmer en Seppe Fabry. Voor hun opleiding Event & Project Management aan de Karel de Grote Hogeschool moesten ze een publiek evenement organiseren.

“Met de fiets, de tram, de trein of een reisbus, de scouts kwamen van aan de kust tot uit Halle bij Brussel. We moeten het nog bekijken, maar een tweede editie zien we zeker zitten. We hebben in ieder geval een vzw opgericht”, geeft Ruth Van Dyck mee.

De jonggivers van de Antwerpse scoutsgroep Sint-Jacob 1/25 maken er een feestje van op Scoutsfest.© Patrick De Roo

© Patrick De Roo

© Patrick De Roo

© Patrick De Roo

© Patrick De Roo

© Patrick De Roo

© Patrick De Roo

© Patrick De Roo

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Mortsel