Dave Vercauteren (links) en Hans Francken met de affiche van festival HF Invites© koen fasseur

Hans Francken onthult affiche: “Opkomend talent tussen grote namen”

Essen -

Bart Peeters en Pommelien Thijs waren al bekend als headliners van het zesde festival HF Invites in augustus. Nu maakten Hans Francken en Dave Vercauteren de overige namen bekend. “Opkomend talent als IIII (Four) speelt er naast onder meer Stan Van Samang en Aaron Blommaert.”

Stijn de Koning

In zijn opnamestudio de ‘Popvilla’ in Essen verklapten Hans Francken (voormalig toetsenist bij Clouseau en nu onder meer manager van Metejoor) en mede-organisator Dave Vercauteren wie je allemaal aan het werk kan zien op HF Invites op vrijdag 9 en zaterdag 10 augustus op het festivalterrein aan de Oude Baan.

Nood aan meer sterke zangeressen

“Op vrijdag zijn Bart Peeters en zijn Ideale Mannen onze hoofdact. Bart herinnerde zich nog de eerste editie van ons festival toen we vooraf geen enkele naam bekend maakten en wou heel graag nog eens terug in Essen spelen. We zijn blij dat ze dat regelden in hun drukke agenda”, zegt Hans Francken. “Verder verwelkomen we op de eerste avond IIII – spreek uit als Four. Dit zijn vier jonge dames tussen 16 en 18 jaar die ik leerde kennen bij The Voice Kids, waar ik in de begeleidingsband speel. Zij brengen Engelstalige songs van Beyoncé tot Little Mix en brengen juist voor de zomer ook een eigen single uit. We hebben meer nood aan vrouwen in de muziekwereld, dus hier zijn we heel blij mee”, lacht Hans.

“In die optiek moet je ook LEEZ zien. De zus van Metejoor is in mijn ogen momenteel één van de beste zangeressen in Vlaanderen. Dat toonde ze ook tijdens haar coverreeks voor radiozender Joe en ook zij lanceert binnenkort een nieuwe single. Ik noem haar de Belgische Lady Gaga”, zegt Hans.

Dave Vercauteren (links) en Hans Fracken van HF Invites.© koen fasseur

“Op de tweede dag openen we met Loes Francken, de dochter van Hans”, vult Dave Vercauteren aan. “Zij werkt als productie-assistente mee achter de schermen van onder meer Zomerhit, Liefde voor Muziek of Ik vraag het aan, maar het liefst staat ze zelf op een podium. Daarna speelt Impact. Dat zijn drie zangeressen en één zanger die a capella bekende hits brengen. Je kan hen herkennen van een vaste rubriek op Radio 2.”

Pommelien Thijs en winnaar Starstruck

“Vervolgens nodig ik op zaterdagavond enkele muzikale gasten uit die we zullen begeleiden met de volledige band waarmee we ook The Voice van Vlaanderen deden”, legt Hans uit. “Je mag al zeker Aaron Blommaert en Stan Van Samang verwachten en ook Sonny Vande Putte. Hij won als Freddy Mercury van Queen de talentenjacht Starstruck. En de hoofdact op zaterdag is Pommelien Thijs. Ongelooflijk dat je haar gewoon in Essen kan zien, als je weet dat ze nu ook op megafestivals als Pukkelpop en Pinkpop speelt.”

“Wie Hans een beetje kent, weet dat hij zowel op vrijdag als op zaterdag nog wel een extra verrassingsact uit zijn hoed zal toveren.”

Dave Vercauteren

Organisator festival HF Invites

“De namen vooraf helemaal niet bekend maken zoals we bij de eerste editie deden – toen nog op het plein aan de Heuvelhal – is een risico dat we niet graag meer nemen. Daarom zijn we ook doorgegroeid tot een volwaardig tweedaags festival”, legt Dave uit. “Maar wie Hans een beetje kent, weet dat hij zowel op vrijdag als op zaterdag toch nog wel een extra verrassingsact uit zijn hoed zal toveren. Wie dat zal zijn, kom je maar ontdekken aan de Oude Baan op 9 en 10 augustus. En we roepen de mensen graag op om mee voor goed weer te zorgen. Misschien kan er iemand eieren naar de Clarissen brengen”, eindigden Hans Francken en Dave Vercauteren met een ludieke oproep.

Dagtickets kosten 30 euro, combitickets 55 euro. Meer info en tickets bestellen via: http://www.hffestival.be/

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners