Telenet Giants Antwerp na winst op Night of the Giants zeker van tweede plaats

© ATV

Antwerpen -

Telenet Giants Antwerp klopte Landstede Hammers Zwolle op de Night of the Giants, met 13.500 toeschouwers in het Sportpaleis. Na deze zesde opeenvolgende zege in Elite Gold zijn de Sinjoren meteen ook zeker van de tweede Belgische plaats in de BNXT League. Dat geeft niet alleen recht op thuisvoordeel in de kwartfinale van de play-offs maar ook bij een eventuele halve finale.

Patrick Ceulemans

Telenet Giants Antwerp schitterde in de eerste helft collectief. Justice Sueing dunkte er heerlijk op los, Jo Van Buggenhout gaf assists en ook Keevan Veinot was lekker dartel. Dat maakte dat de Sinjoren na een 20-14 bonus na het eerste kwart en na een schitterende eerste helft met een 45-23 voorsprong de rust introkken.

De tweede helft waren de Antwerpenaars minder bij de les. Vooral offensief liep het minder en Landstede Hammers Zwolle kwam opzetten naar een 54-39 tussenstand. Ook het slotkwart was voor de Nederlanders. De zege voor Telenet Giants Antwerp kwam evenwel niet meer in gevaar. Jean-Marc Mwema met een driepunter en Nikola Jovanovic met een dunk stelden na een intens laatst kwart bij 58-48 de Antwerpse winst veilig.

Telenet Giants Antwerp-Landstede Hammers Zwolle 69-59

Kwarts: 20-14, 25-9, 9-16, 15-20

Telenet Giants Antwerp: Tallir 0, Veinot 11, Van Buggenhout 5, Van Cleemput 2, Sueing 12, Willems 0, Schoepen 9, Rogiers 3, Mwema 6, Jovanovic 8, Kreuser 5, Bolton 8

Landstede Hammers Zwolle: Van Der Plas 2, Turpijn , Stolk 20, Pagenkoph 15, Kozak 0, Bleshaar 4 , Dickerson 8, Hoeve 4, Ekamba 6, De Vaal 0

Telenet Giants Antwerp zegevierde op de Night of the Giants.© BELGA

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen