Schepen Rein Sobrie, directeur Els Goris, schepen Rob Guns, burgemeester Ward Kennes en een leraar delen paarse armbandjes uit in de secundaire school SMIK in Kasterlee.© Gemeente Kasterlee

School Sancta Maria kleurt helemaal paars voor dag tegen holebi- en transfobie

Kasterlee -

De secundaire school Sancta Maria (SMIK) in Kasterlee kleurde vrijdag paars tijdens de internationale dag tegen holebi- en transfobie (IDAHOT). Leerlingen en leraren kwamen in paarse kledij naar de school.

Tijdens deze dag voor LGBTQ+-rechten kleurde de school letterlijk en figuurlijk paars. Een aantal leerlingen en leraren kwam in paarse kleding naar school om hun solidariteit te tonen. De directie, de burgemeester en enkele schepenen van Kasterlee deelden paarse armbandjes uit als symbool van kracht en moed voor degenen die opkomen voor hun identiteit. “De kleur paars, afkomstig uit de regenboogvlag, staat voor kracht en moed,” vertelt Rob Guns (CD&V), schepen van Onderwijs in Kasterlee. “Het is een krachtige herinnering aan de moed die nodig is om jezelf te zijn.”

SMIK deed mee aan deze campagne om het bewustzijn en de verdraagzaamheid voor LGBTQ+-jongeren te vergroten. Dankzij de steun van het Huis van het Kind Kasterlee kon de school een gratis lessen- en campagnepakket aanbieden. “Dat pakket hielp leraren om het thema op een open en constructieve manier in de klas te bespreken, waardoor een veilige ruimte ontstond voor leerlingen om hun ervaringen en gedachten te delen”, zegt directeur Els Goris.(bvdl)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Kasterlee