© ISOPIX

Goed nieuws voor vergiftigde zanger Andrei Lugovski: "Hij zal weer kunnen zingen"

Goed nieuws over Andrei Lugovski (35), de zanger wiens toestand lange tijd kritiek is geweest nadat hij door een onbekende vergiftigd werd. “Andrei kan intussen voorzichtig stappen als hij gesteund wordt,” vertelt zijn zus Alina. “Zijn stem is gelukkig niet aangetast. Hij zal nog kunnen zingen.”

rdc

Het is nu drie maanden geleden dat Andrei naar het ziekenhuis werd vervoerd. Daar werd pas dagen later vastgesteld waar zijn lichamelijke aftakeling aan te wijten was. De politie onderzoekt de mysterieuze zaak.

“We hebben er vertrouwen in dat het onderzoek resultaat zal opleveren”, maakt Alina zich sterk. “Het dringt maar geleidelijk tot Andrei door wat hem is overkomen. Hij herinnert zich voorlopig niets van wat er vorig jaar na de zomer gebeurd is. Zijn revalidatie zal nog lang duren. Zijn leven heeft sinds eind vorig jaar een heel andere wending genomen. Andrei had flink wat optredens in zijn agenda, was bezig met een cd, had plannen voor een tournee in Zuid-Afrika en voor een samenwerking met Marianne Berger. Dat is allemaal in het water gevallen. De artsen verzekeren dat zijn stem niet aangetast is. Hij zal dus opnieuw kunnen zingen. Voorlopig sukkelt hij onder meer met zijn zicht: hij ziet slechts vaag, met één oog. Hij kan de honderden kaartjes die hij gekregen heeft daarom niet lezen. Maar dat komt nog wel.”