Atlete Mariam Oulare wordt in de bloemetjes gezet op gala van Ebbenhouten Schoen

© Photo News

Atlete Mariam Oulare heeft maandag op het gala van de African Awards een Dunia-prijs mogen ontvangen. De prijzen worden uitgereikt aan Afrikaanse persoonlijkheden die binnen hun vakgebied een speciale prestatie hebben geleverd.

De zestienjarige Oulare, de zus van profvoetballer Obbi Oulare en dochter van oud-profvoetballer Souleymane Oulare, brak de voorbije maanden helemaal door in de atletieksport. Ze verbeterde eind januari het 24 jaar oude Belgisch record U18 op de 60m indoor van Kim Gevaert.

Naast Oulare kregen nog vijf andere personen een Dunia-prijs. Het ging om politici Mohammed Ridouani (sp.a), Ahmed Laaouej (PS) en Pierre Kompany (cdH). Alle drie werden ze in 2019 voor het eerst burgemeester. Ridouani volgde Louis Tobback op als burgemeester van Leuven. Laaouej en Kompany omgorden de sjerps in respectievelijk Koekelberg en Ganshoren. Onderneemster Euphrasie Mbamba en journaliste Hadja Lahbib ontvingen de laatste Dunia’s. Mbamba, de zaakvoerster van chocolademerk SIGOJ, werd dit jaar door Gault Millau verkozen tot Chocolatier van het Jaar. Lahbib ontving diverse prijzen voor haar documentaires in Afrika, het Midden-Oosten en Afghanistan.

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen