Siebe Wuyts wint zonovergoten retrokoers Toer de Sol

Ranst -

Na vier jaar afwezigheid werd zondag in Ranst opnieuw de retrokoers Toer de Sol gereden tijdens de kermis. De Sol verwijst naar café De Solsleutel, maar het had deze keer net zo goed over de zon kunnen gaan. Het werd een topeditie, gewonnen door Siebe Wuyts uit Massenhoven (Zandhoven).

Kristin Matthyssen

Eerst was het nog Kinderkoers en Dorpelingenkoers. De Dorpelingenkoers werd gewonnen door Lowie Nauwelaerts uit Broechem (Ranst). Bieke Verhelst won bij de dames. Zij kwam helemaal uit Gent, dus de Dorpelingenkoers is niet alleen voorbehouden voor eigen inwoners.

De vroege vluchters werden finaal nog ingehaald.© kma

De Toer de Sol was lange tijd een tweestrijd tussen Siebe Wuyts uit Massenhoven en Ben Oudermans uit Westmalle. De vroege vluchters reden rondenlang een heel eind voor het peloton uit. In de laatste ronde werden ze nog ingehaald door een achtervolgend groepje. Siebe kon aan kop blijven, terwijl Ben nog Fons Van Dyck uit Hoogstraten moest laten passeren. Het trio zorgde voor een mooi podium. Winnaar Wuyts kreeg een echte retro-lauwerenkrans en een speciale kasseitrofee. De drie mochten ook een fles schuimwijn leegsproeien in het publiek.

Jos Willems leverde het commentaar en interviewde het publiek.© kma

Jos Willems

De legendarische sportcommentator Jos Willems was omroeper van dienst. Er stonden heel veel supporters in de bocht aan café Solsleutel. Zo had Sam Raedts, alias de Speer van Nijlen, veel fans bij. Net als Tim De Cock, bekend als de Schicht van Zandhoven. Kleine Jaak Leysen (4) uit Duffel kwam naar zijn helden Sam en Tim kijken. Zij hadden ook deelgenomen aan de 1.000 kilometer tegen kanker.

Jaak (4) bij de Schicht van Zandhoven en de Speer van Nijlen.© kma

De voorzitter van het nieuw bestuur van de Toer de Sol, Lander Vanlommel, werd gefeliciteerd. De Toer de Sol heeft duidelijk zijn nieuwe start niet gemist.

Freddy Tausend uit Veerle (Laakdal) kreeg de prijs voor de strijdlust. Hij zit nog maar drie dagen opnieuw op de fiets na een zwaar skiongeval en was bij de finish helemaal uitgeteld. Hij kreeg zelfs amper zijn kassei nog in de lucht gestoken.

© kma

De jeugd van Chiro Toreke bakte hamburgers en maakte reclame voor d’Ouwpettenfuif op 17 mei, waar Carina van het vroeger populaire hamburgerhuisje in Ranst nog eens hamburgers zal komen bakken.

© kma

© kma

Ben Oudermans uit Westmalle won ook nog een prijs voor een tussenspurt.© kma

De meest strijdlustige was Freddy, maar zijn vat was echt af na de koers.© kma

© kma

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners