Elon Musk drijft de spot met zijn rivalen.
Volledig scherm
Elon Musk drijft de spot met zijn rivalen. © X

Groet de opperpinguïn: Elon Musk drijft spot met rivalen na grote panne

De storing bij Facebook en Instagram is na anderhalf uur opgelost. Gebruikers hebben weer toegang tot de apps, bevestigde Meta-woordvoerder Andy Stone. Een “technisch probleem” lag aan de oorzaak. Elon Musk, de grote baas van X, maakte handig gebruik van de panne om de spot te drijven met zijn rivalen.

  1. UITSLAGEN BRUSSEL. MR en Groen lijken grote winnaars van Brusselse verkiezingen, Fouad Ahidar stunt naar tweede plaats

    UITSLAGEN BRUSSEL. MR en Groen lijken grote winnaars van Brusselse verkiezin­gen, Fouad Ahidar stunt naar tweede plaats

    Zoals de peilingen voorspelden is MR in het Brussels Gewest de grote winnaar van de verkiezingen. De Franstalige liberalen van David Leisterh halen 27,62 procent, tegen 16,87 procent vijf jaar geleden. Dat is ruim meer dan de 20,78 procent (22,03) voor de PS die de schade weet te beperken en nipt groter blijft dan de PTB (19,35 procent), die flink groeit. Aan Nederlandstalige kant is Groen met 24,20 procent de grote winnaar. De partij van minister Elke Van den Brandt doet 3,59 procentpunt beter dan vijf jaar geleden. Het grootste verlies is verrassend voor N-VA die met 12,33 procent de tweede plaats nipt moet overlaten aan Team Fouad Ahidar van het oud-Vooruit-parlementslid (14,35 procent).
  2. Onze reporter keek de hele dag televisie: “In Noord-Korea of Syrië legt men tegenstanders tussen de boterham. Hier preparé en krabsla”
    PREMIUM

    Onze reporter keek de hele dag televisie: “In Noord-Ko­rea of Syrië legt men tegenstan­ders tussen de boterham. Hier preparé en krabsla”

    Zo toegankelijk als politici in Vlaanderen zijn, vind je ze allicht nergens te wereld. “We mochten het ochtendloopje zien, het ontbijt met tijgerpistolets, én hoe Bart De Wever van zijn kinderen de wind mee kreeg voor Vaderdag.” Onze reporter Nadine Van Der Linden keek tv en stelde vast dat er minder geheimen zijn dan ooit. “Tot de resultaten hier en daar tegenvielen...”