Politie ontdekt omvangrijke cannabisplantage na brand

In Wiekevorst (Heist-op-den-Berg) woedde donderdagochtend een brand met zware rookontwikkeling in een huis op de Wiekevorstsesteenweg. Na onderzoek door het parket Antwerpen werd er een cannabisplantage ontdekt in de kelder van het huis. Drie personen zijn opgepakt.

kvro, bap

De straat was onderbroken voor de bluswerken. De brand was wel onder controle. De oproep kwam binnen bij de brandweer om iets voor 10 uur. De posten van Berlaar, Putte en Heist waren ter plaatse.

Een bewoner die bevangen geraakte door de rook, kreeg ter plaatse extra zuurstof toegediend. Hij weigerde eerder mee te gaan met de ziekenwagen, maar ging toch uit vrije wil mee. Ook een tweede slachtoffer werd naar het ziekenhuis gebracht omwille van rookinademing.

Na onderzoek door het parket is er in het pand een cannabisplantage ontdekt. In de kelder huisden 600 tot 700 planten. De drie bewoners, een 48-jarige man, een 43-jarige vrouw en hun 19-jarige zonen zijn opgepakt en worden verhoord door de politie. Het labo onderzoekt alle mogelijke sporen en bekijkt of de brand veroorzaakt is door de installatie van de illegale kwekerij.

© KVRO

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER