© AP

Atlanta krijgt (zowaar) eerste keuze bij NBA Draft

De Atlanta Hawks mogen als eerste team een keuze maken tijdens de volgende draft in de Noord-Amerikaanse basketcompetitie NBA, een primeur in de geschiedenis van de club. Dat blijkt uit de loting van zondag in Chicago.

Bron: BELGA

De club uit Georgia mag als eerste een speler kiezen uit de groep jonge basketballers die volgende maand aan de draft meedoen. De Hawks, die het reguliere seizoen als tiende afsloten in de Eastern Conference, hadden slechts drie procent kans bij de loting om als primus uit de bus te komen.

De Washington Wizards, die als voorlaatste eindigden in het oosten, krijgen de tweede keuze. Twee clubs uit Texas, de Houston Rockets en de San Antonio Spurs, mogen respectievelijk als derde en vierde team een talent kiezen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De Spurs wonnen vorig jaar de loting en kozen de Fransman Victor Wembanyama uit, die na een indrukwekkend eerste seizoen werd uitgeroepen tot Rookie van het Jaar. De draft vindt plaats op 26 en 27 juni.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer