Defecte slagbomen veroorzaken bijna drama: auto’s ontsnappen als bij wonder aan botsing met trein

Deze automobilisten mochten vorig jaar van erg veel geluk spreken dat dit niet erger is afgelopen. Op 9 november bleken de slagbomen aan een overgang in het Amerikaanse Mokena ruim een uur lang defect. De gevolgen waren bijna desastreus, getuige de bewakingsbeelden die spoorwegmaatschappij Metra afgelopen woensdag vrijgaf.

kmlo

Minstens vier treinen kwamen die dag zwaar in de problemen. Zo bleef een van de machinisten onophoudelijk claxonneren om de sporen vrij te houden, maar dat had nauwelijks effect. Een bestuurder van een witte personenwagen ontsnapte zo op enkele meters na aan een zware botsing. Allemaal het gevolg van een stroomstoring bij de slagbomen, klonk het achteraf bij Metra.

Ook enkele weken geleden doken al beelden op van een soortgelijk incident aan de overweg. Toen wist politieagent Peter Staglewicz nog net op tijd in de remmen te gaan om niet onder de trein terecht te komen. Pas na zijn bijna-doodervaring volgden veiligheidsmaatregelen om drama’s aan de overweg te vermijden.

bekijk ook

Levensgevaarlijk: fietser steekt spooroverweg over terwijl trein aankomt

Politie deelt hallucinante beelden van bestuurder die op het nippertje aan botsing met trein ontsnapt

Vrouw steekt met gevaar voor eigen leven treinsporen over bij gesloten overweg: “Onbegrijpelijk”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen