© mia uydens

© mia uydens

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Op muzikale ontdekking met Kabouter Blotekop

De muziekverenigingen staan voor een belangrijk weekend. Harmonie Sint-Amelberga houdt zaterdag haar Winterconcert in Hooidonk en De Verenigde Vrienden uit Pulle heeft zondag een kindervoorstelling in de school.

kma

Koninklijke harmonie Sint-Amelberga uit Zandhoven concerteert op zaterdag 15 december om 19.30u voor de laatste keer in zaal de Hoge Schuur in zorg­verblijf Hooidonk in Zandhoven. Het thema van het Winterconcert dit jaar is musical highlights. Dirigent Stef Verpraet leidt de muzikanten. Tickets kosten 10 euro, één consumptie inbegrepen. Leden van Samana en gasten van Hooidonk mogen gratis meegenieten.

Koninklijke harmonie De Verenigde Vrienden uit Pulle geeft zondag 16 december van 14.30u tot ongeveer 15.30u voor het eerst een gratis kindervoorstelling in de turnzaal van GVBS Impuls in de Kloosterstraat, Pulle.

Kabouter Blotekop, die achter boomschors in een holle boom woont, vormt de rode draad van het verhaal. Een beetje zoals Alice in Wonderland, kan Kabouter Blotekop krimpen en groeien.

Schrijver Eriek Verbeecke, bedenker van Kabouter Blotekop, komt het verhaal live vertellen. Tussendoor neemt de harmonie de kinderen een uur lang mee op een muzikale ontdekkingstocht door de wereld. Dirigent Kevin Verlaeckt selecteerde de nummers, van Ierse folk van The ­Dubliners tot zelfs Japanse liedjes met aanstekelijke ritmes.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER