Reünie op komst? Broers Gallagher krijgen “enorm hoog bod” om Oasis te herenigen

© BELGAIMAGE

Een Britse concertorganisator heeft Noel en Liam Gallagher een “enorm hoog bedrag” aangeboden. Het enige dat de ruziende broers moeten doen om dat te krijgen, is nog één keer optreden met hun band Oasis.

gjs

Toen Noel Gallagher in 2009 vlak voor het optreden op het Rock en Seine-festival in Parijs de stekker uit Oasis trok, kwam dat gek genoeg niet als een verrassing. De oudste Gallagher, gitarist en songschrijver van de band, had al wat te veel ruzies gehad met jongere broer Liam, de frontman van de groep, en vond het welletjes geweest. Hij had die jonge knul niet nodig en zou zelf wel frontman worden van zijn eigen band, dacht hij. En zo geschiedde het ook. Noel verkoopt inmiddels stevig wat platen en toert de wereld rond met zijn High Flying Birds.

Liam verging het minder goed. Pas sinds hij eerder dit jaar zijn eerste soloplaat lanceerde, mag hij weer op veel plaatsen optreden. Maar het is een publiek geheim - hij zegt het ook voortdurend zelf - dat hij heimwee heeft naar de successen van Oasis, dat in de jaren 90 en begin jaren 2000 wereldwijd gigantisch populair was en miljoenen platen verkocht. Wonderwall, Champagne Supernova, Live Forever, Don’t Look Back In Anger: allemaal werden ze grote hits voor de Britten.

Al sinds de pijnlijke split in 2009 doen er voortdurend geruchten de ronde over een reünie van de band. Liam heeft al gezegd te willen, Noel ziet het helemaal niet zitten. Maar volgens Britse media is de kans zienderogen aan het stijgen nu concertorganisator MCD. “Er ligt een bod op tafel”, zegt CEO Denis Desmond. “We moedigen Noel en Liam aan om ja te zeggen.”

Het concert zou plaatsvinden in Slane Castle, in openlucht, waar Oasis iets minder dan tien jaar geleden nog een gigantisch concert gaf. Onder meer Metallica heeft al bevestigd er volgend jaar te zullen optreden, en als het van de organisatoren afhangt voegt Oasis zich daar snel bij. “De broers weten dat we het willen. Ze weten ook dat ons bod elke week omhoog gaat.”

Noel Gallagher liet ooit weten dat hij een reünie zou overwegen voor 20 miljoen pond. Of MCD dat bedrag benadert, is niet geweten.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen