Textielarbeiders in China (Archiefbeeld).
Volledig scherm
Textielarbeiders in China (Archiefbeeld). © REUTERS

EU geeft Londen twee maanden om 2,7 miljard terug te betalen

De Europese Commissie heeft het Verenigd Koninkrijk twee maanden de tijd gegeven om 2,7 miljard euro douanerechten terug te betalen. Als het geld niet binnen de twee maanden op tafel ligt, stapt de Europese Commissie naar het Europees Hof van Justitie.

14 reacties

  • Bart Verbeeck

    6 jaar geleden
    De Britten hebben tenminste kunnen kiezen, wij worden alles door de strot gejaagd. En dat door onverkozen EU leiders. Schone democratie hier, jawel.
  • Freddy De Vos

    6 jaar geleden
    Nogmaals het bewijs dat de EU gewoon geldwolven zijn! Het Verenigd Koninkrijk is de reden dat wij nog leven (#Wereldoorlog). Dus behandel hun met respect, dat hebben zij voor toen ook gedaan!
  • Gino Denil

    6 jaar geleden
    Dit is geen afpersingspraktijk. Het was fraude aan de Britse kant. En die zouden dan na de Brexit nog onze Europese douanerechten willen innen.
  • Lucien Mertens

    6 jaar geleden
    De Engelse mentaliteit in acht nemende kan men vrezen dat dergelijke afpersingspraktijken als een boemerang in het rancuneuze Europese gezicht gaan terugkeren...én terecht.
  • Gilbert Vermeersch

    6 jaar geleden
    Tja, als je als ex-wereldmacht voorbijgestoken wordt door eerst de VS en nu China vindt GB dat ze vals moeten spelen, een grote mond opzetten en de schuld bij de EU leggen.