De jobbeurs vindt plaats op 28 mei in Putte.
Foto: Belga

Jobbeurs voor personeel Van Hool op komst: "Geen leegloop organiseren, wel perspectief geven"

In mei komt er een jobbeurs voor de werknemers van busbouwer Van Hool in Koningshooikt (Lier). Het bedrijf stevent wellicht af op een faillissement. Voka Mechelen-Kempen, VDAB en Agoria Vlaanderen willen werknemers met de jobbeurs de nodige perspectieven geven.

Begin deze week werd duidelijk dat de gesprekken bij busbouwer Van Hool richting een faillissement gaan, met daarna een mogelijke doorstart.

Op zondag 31 maart wordt de knoop pas definitief doorgehakt, maar in de tussentijd laten Voka Mechelen-Kempen, VDAB en Agoria Vlaanderen al weten dat ze op 28 mei een jobbeurs organiseren. De jobbeurs vindt plaats in GC Klein Boom in Putte, een 7-tal kilometer van de site van Van Hool.

"De grootste herstructurering in 6 jaar tijd dreigt. We nemen daarom actie", zegt Tom Laveren, gedelegeerd bestuurder van Voka Mechelen-Kempen. "250 bedrijven met 1.100 jobs staan al een tijdje klaar om een toekomst te bieden aan de werknemers van Van Hool. Nu gaan we dat heel concreet vertalen in een jobbeurs."

Voka zal de bedrijven leiden naar de jobbeurs, VDAB zal de werknemers begeleiden en Agoria zal ook nog een rol kunnen opnemen in bijscholingen van de werknemers moesten die nodig zijn.

Geen leegloop

De drie partners benadrukken wel dat ze niet vooruit willen lopen op de feiten. Door de jobbeurs eind mei in te plannen, geven ze de curator en een eventuele overnemer de tijd om een doorstartplan uit te werken.

"Dat is voor ons cruciaal", zegt Laveren. "We willen het lopende proces en alle regels volledig respecteren. We willen zeker geen leegloop organiseren, maar wel perspectief geven."

Meest gelezen