Evenepoel, hier tijdens het WK van 2017. Hij ging toen drie keer tegen de grond.
Volledig scherm
Evenepoel, hier tijdens het WK van 2017. Hij ging toen drie keer tegen de grond. © Photo News

Toptalent Evenepoel merkt hoe zijn blitzcarrière wenkbrauwen doet fronsen: "Ik hoor het gefluister over doping ook"

WielrennenEuropees juniorenkampioen op de weg: check. Europees juniorenkampioen tegen de klok: check. Een profcontract bij Quick-Step Floors dat vanaf 1 januari 2019 begint te lopen: check. Remco Evenepoel (18) blijft maar imponeren als hij op zijn racefiets zit. Maar zijn sterke prestaties wekken ook wenkbrauwengefrons op, zegt Evenepoel in een gesprek met Humo.

95 reacties

  • Jacques Hillaert

    6 jaar geleden
    Allee ze gaan er toch geen Nieuw slachtoffer van maken zeker, met VDB zijn ze ook zo begonnen, stop ermee en laat die jongen doen , misschien hebben we eindelijk eens een nieuwe superrenner zoals weleer !
  • Michael Sterk

    6 jaar geleden
    Ik ken de familie, hij doet alles voor zijn sport, maar sommige kunnen dit niet verdragen. En omdat hij sneller is zeggen ze dit, hoe laag gevallen kan je zijn. Maar doping nooit.
  • leo MEES

    6 jaar geleden
    Zolang je niet veroordeeld bent ben je onschuldig,ook in de wielersport.Ik gun hem alvast de dromen die hij koestert en dan dit ook nog ,er zitten er in de jeugdreeksen een hele hoop die beter zouden stoppen ,hun accenten leggen op school dan hun elke zondag langs de meet te laten opjutten door een hoop herbergzeveraars.
  • Freddy van Puymbrouck

    6 jaar geleden
    Hij duwde 430 watt op de helling van het EK, zulk vermogen duwen als junior is wel heel erg veel.Ik moet het nog altijd zien wat deze jongen in de toekomst gaat brengen, zeker heel getalenteerd maar veel te vroeg op een te hoog niveau naar mijn mening.
  • Peter Nols

    6 jaar geleden
    Op zijn 20ste zal zijn moteurke al beginnen sputteren en zullen de gedubbelden van vandaag hem al spottend voorbij sjeesen. Zo'n jong ventje 7 watt laten stampen is heel zielig en zal zijn gevolgen hebben.