Op reis in het drugshol van de wereld en een koppig kevertje

© *

Voor de late opblijvers is er vanavond om 23.45 uur op Eén Louis de Funés die in een vat vol nostalgie en seventies-clichés duikt tijdens 'Le Gendarme en Ballade'. Maar ook voor wie al wat vroeger onder zeil wil gaan, hebben we wat lekkers verzameld.

jvr

Op reis in het hol van de drugs

Zeg Colombia en u denkt drugs. Of geweld. Of Pablo Escobar, de drugsbaron die met de combinatie van de twee zijn land een bijzonder kwalijke reputatie bezorgde. Hij niet alleen overigens, jarenlang was Colombia te mijden wegens in de ban van ‘narcos’, superrijke drugshandelaren die tegen overheid en politie gewoon hun middelvinger opstaken. Het is de bestemming van journalist Ersin Kiris, die voor de laatste keer ook zijn petje van toerist opzet. In Medellín, het drugshol van de wereld, ziet hij niet alleen dat er tegenwoordig rugzaktoeristen rondlopen, maar hij stuit ook nog op veel vragen en duistere kantjes.

Terzake Docu, Ersin in Wonderland Canvas 20.30 uur

Koppig Kevertje

Wie al een paar keer aan de kant van de weg heeft gestaan met pech, kent ze wel: auto’s met een eigen willetje. Maar in het geval van Herbie, de schavuit van een VW Kever, gaat het een flinke stap verder dan even in staking gaan. Dat ervaart Maggie vanavond in Herbie: Fully Loaded. Zij haalt nummer 53 van onder het stof op een autokerkhof en prompt ontbindt het koppige Kevertje zijn duivels. Op zijn achterwielen scheuren, een monstertruck slopen of een Nascar-race in de soep laten draaien: u zegt het maar. Plezier voor groot en klein, maar nog deze tip voor papa’s en mama’s: kijk eens hoe heerlijk jong Lindsay Lohan, Michael Keaton en Matt Dillon in 2005 nog waren.

Herbie: Fully Loaded Vier 20.35 uur

Mister Bean, maar niet om te lachen

U háát Mister Bean? En u vindt bijgevolg dat Rowan Atkinson niet kan acteren? Tijd om uw mening te herzien in Maigret, de tweedelige misdaadreeks rond de bekende Franse commissaris. In het eerste deel ziet u hoe het Parijs van de jaren ‘50 wordt geteisterd door een psychopaat die vrouwen ombrengt. Om hem te klissen, lokt Maigret de killer uit zijn hol, maar dat is niet zonder gevaar. Hij daagt hem namelijk uit opnieuw toe te slaan. Deze Maigret is niet alleen spannend, maar ook mooi om naar te kijken. Het Parijs van de fifties wordt sfeervol in beeld gebracht, maar weet dat de reeks niét daar is gedraaid. Wel in Boedapest.

Maigret Eén 20.45 uur

Heldhaftig spinnenspinsel

Een klassieker onder de superhelden: Spider-Man. In Hollywood werd er een resem films gemaakt rond de spinnenman die misdadigers in zijn web vangt. Gevolg: acteur Tobey Maguire, die in 2002 in het pak van Spider-Man kroop, zag het 10 jaar later toen The Amazing Spider-Man werd gedraaid niet meer zitten om in een nauwsluitende maillot tussen flatgebouwen heen en weer te slingeren. Zijn rol werd overgenomen door Andrew Garfield, die ook in de tweede Amazing Spider-Man de stad New York voor allerlei gespuis moet behoeden. Gespuis is nog zacht uitgedrukt. Voor het eerst kampt Peter Parker, alias Spider-Man, met een tegenstander waar zijn spinnenspinsel niets tegen vermag.

The Amazing Spider-Man 2 VTM 20.35 uur

Netflix en co

Nog niets gevonden waar je zin in hebt? Dan kan onze bingewatcher Jef Van Hoofstat de serie Sharp Objects aanbevelen.

Weinigs soeps op Netflix deze week, dus richten we de blik op Telenet Play More. Daar kan u nu wekelijks een nieuwe aflevering van Sharp Objects bekijken: in deze fel gehypete serie speelt Hollywoodster Amy Adams (Justice League, Arrival) een geplaagde misdaadreporter die na jaren in een psychiatrische kliniek terugkeert naar haar thuisstadje om er verwikkeld te raken in het onderzoek naar de moord op twee jonge meisjes. Amerikaanse recensenten die het hele seizoen al konden bekijken noemen het “bijna ondraaglijk traag, maar net daarom onweerstaanbaar. Het houdt je aandacht vast met een gitzwarte atmosfeer en een uitmuntende cast.” Vergelijkbaar met Big Little Lies, nog zo’n serie over vrouwen die gedwongen worden om hun getroebleerde verleden recht in de ogen te kijken. Dat mag geen wonder heten, want beide series worden geregisseerd door Jean-Marc Vallée.

Sharp Objects Telenet, Play More Elke week één aflevering

ook nieuw op Netflix

Mr. Sunshine, één seizoen, nu beschikbaarKoreaanse serie over een jonge immigrant die eind 19de eeuw vanuit de VS terugkeert naar zijn thuisland. Daar wordt hij verliefd op de onbereikbare dochter van een aristocraat, en ontdekt hij een buitenlands complot om Korea te koloniseren. Voor geschiedenis-freaks.

Jim Jefferies: This Is Me Now, comedyspecial, nu beschikbaarDe derde Netflix-special van Jim Jefferies, de Australische comedian die bekendstaat om zijn bijzonder zwarte humor. Ditmaal tackelt hij de uitdagingen van het single vaderschap, vertelt hij over zijn vreemdste optreden ooit, en herinnert hij zich hoe iemand hem (zonder succes) probeerde te chanteren met een sekstape. Hilarisch, maar niet voor softies.

Sugar Rush, twee seizoenen, nu beschikbaarReality-reeks waarin duo’s amateurkoks om ter fantasierijkste taarten proberen te bakken. Tegen de klok, en met 10.000 dollar als inzet… Voor wie nóg een realityreeks uit de keuken nodig had.

Keuze van de redactie

Video