Einde van tijdperk bij Club Brugge: Vincent Mannaert neemt definitief afscheid, voorzitter Bart Verhaeghe neemt zijn aandelen over

Vincent Mannaert neemt volledig afscheid van Club Brugge. Hij verlaat de raad van bestuur van blauw-zwart en voorzitter Bart Verhaeghe neemt zijn aandelen over. “Het was een eer om Club Brugge dertien jaar te mogen leiden als CEO.”

Valerie Van Avermaet, Pieter-Jan Calcoen

Het was eerder al bekend dat Vincent Mannaert eind dit seizoen zou stoppen als CEO van Club Brugge. De bedoeling was evenwel dat hij als aandeelhouder en lid van de raad van bestuur betrokken zou blijven bij de club, daar komt nu dus verandering in.

Mannaert, die CEO was van 2011 tot 2024, verkoopt zijn aandelen aan voorzitter Bart Verhaeghe. Na Verhaeghe en Orikal Capital was Mannaert de op twee na grootste aandeelhouder van Club Brugge. Mannaert verlaat ook de raad van bestuur. Zijn mandaat liep nochtans tot oktober 2025, maar deze beslissing geeft hem de vrijheid om te doen wat hij wil. Het is nu bijvoorbeeld evidenter om bij een andere (buitenlandse) ploeg aan de slag te gaan. Eerder heeft hij een sabbatjaar niet uitgesloten, iets doen in een andere (sport)sector ook niet. Nieuwe CEO Bob Madou zal de plek van Mannaert in de RvB innemen.

© BELGA

Voorzitter Bart Verhaeghe reageert op de clubwebsite. “Vincent stond samen met mij aan de wieg van het huidige Club Brugge. Ik kijk met een warm gevoel terug op de voorbije jaren. Nadat Vincent eerder aankondigde te stoppen als CEO, is dit een logische volgende stap. Hij zal altijd welkom zijn op Club. Door de aandelen van Vincent zelf te verwerven, versterken we de Vlaamse verankering van Club.”

LEES OOK. Arbeidspsychologe over de moordende werkcombinatie van Vincent Mannaert bij Club Brugge: “Ons advies is duidelijk, maar zo moeilijk te bereiken in het voetbal”

© BELGA

LEES OOK. “Hij had het moeilijk, dat kon hij niet verbergen”: onze reporter zag hoe Vincent Mannaert met ‘breekbare stem’ zijn afscheid aankondigde

Ook Mannaert zelf reageerde op zijn definitieve afscheid: “Het was een eer om dertien jaar Club Brugge te mogen leiden als CEO. Met de verkoop van de aandelen neem ik nu dus definitief afscheid. Ik koester de vele onvergetelijke herinneringen en wens mijn opvolgers en bij uitbreiding heel de Club álle succes toe.”

Eerder dit seizoen nam Bob Madou de fakkel als CEO van Club Brugge al over. Sinds enkele maanden vertoefde Vincent Mannaert steeds minder vaak op het oefencomplex. Madou zei twee maanden geleden in een interview aan onze krant evenwel nog het volgende: “We hebben de afspraak dat hij ons blijft helpen.”

Mannaert reist woensdag -behoudens een late afzegging- wel nog mee naar Italië voor de halve finale van de Conference League tussen Club Brugge en Fiorentina.

LEES OOK. HOE GEZOND IS UW CLUB? Club Brugge krijgt een grote onderscheiding met felicitaties van de jury

LEES OOK. Het begon met een kort statement, het eindigt met complimenten van Real Madrid: dit is de Brugse erfenis van Vincent Mannaert

LEES OOK. INTERVIEW. Bob Madou, kersvers CEO van Club Brugge: “Dat Vincent Mannaert hier nog maar zelden is? We hebben de afspraak dat hij ons blijft helpen”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer