© Isosport

Waarom Zeno Debast plots de corners trapt bij Anderlecht

Opvallend: tijdens Cercle-Anderlecht trapte Zeno Debast plots een hoekschop. Het was de corner waaruit Thomas Delaney bijna de 1-2 scoorde. Het was geen onlogische keuze voor de verdediger.

Zeno Debast heeft in zijn prille carrière nog geen enkele keer gescoord voor de A-ploeg van Anderlecht. De ploegmaats plagen hem daar soms mee. Hij heeft wel lengte en kopkracht, maar ook als hij meeschuift bij een hoekschop was het nog nooit bingo.

Waarom zou Anderlecht dan het geweer niet van schouder veranderen. Zeno Debast heeft een uitstekende traptechniek. Daarom werd er tegen Cercle Brugge gekozen om ZDB eens een hoekschop van op links te laten trappen. Als die indraaiende trap scherp aangesneden is, kan ze levensgevaarlijk zijn. Dat was ze ook. Cercle-doelman Warleson ranselde de kopbal op de assist van Debast nog uit zijn doel en Delaney kreeg het leer niet over de lijn gefrommeld.

Hoekschoppen van Debast: het is voor herhaling vatbaar. Afhankelijk van wat er ingestudeerd is, opteert Anderlecht dikwijls voor andere trappers. Vanop de rechterkant nemen linkspoten Dreyer en Augustinsson de corner dikwijls voor hun rekening, op de linkerkant zag paars-wit bijvoorbeeld Thorgan Hazard als trapper wegvallen.

Het kost soms wat tijd voor Debast om het hele veld over te steken, maar het is wachten tot zijn eerste assist valt bij een corner.  (jug)

MEER OVER Jupiler Pro League

Aangeboden door onze partners

MEER OVER VOETBAL