© REUTERS

Kvitova en Rybarikova strijden om de titel op WTA Birmingham

De Tsjechische Petra Kvitova (WTA 8) en de Slovaakse Magdalena Rybarikova (WTA 19) hebben zich zaterdag geplaatst voor de finale van het WTA-toernooi in Birmingham (gras/936.128 dollar).

Kvitova, het vierde reekshoofd en de titelverdedigster in Birmingham, rekende na een uur en een kwartier tennis in twee sets (6-3 en 6-2) af met de Roemeense Mihaela Buzarnescu (WTA 30). Rybarikova had net geen twee uur nodig om een andere Tsjechische, Barbora Strycova (WTA 24), in twee sets (7-6 (7/1) en 6-4), uit de eindstrijd te houden.

Het wordt de zevende ontmoeting tussen de 28-jarige Kvitova en de 29-jarige Rybarikova. De Tsjechische won vijf van de voorgaande zes onderlinge duels.

Voor Kvitova staat in haar 32e finale haar 25e titel op het spel. Ze won eerder dit jaar al de toernooien in Sint-Petersburg, Qatar, Praag en Madrid. Voor Rybarikova kan het haar vijfde WTA-titel worden in acht finales. Ook de Slovaakse schreef het toernooi in Birmingham al eens op haar naam. Het werd in 2009 haar eerste titel. In 2018 is het haar eerste finale.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Tennis