© Photo News

Timmers met tweede tijd naar finale 100m vrije slag op EK

Pieter Timmers heeft zich op het EK korte baan in Kopenhagen vlot geplaatst voor de finale van de 100m vrije slag. De Beringenaar zwom in de halve finales met 46.84 de tweede snelste tijd. Alleen de Italiaan Luca Dotto was nog een fractie sneller (46.82).

jüs

“Een mooie tijd”, zei een tevreden Timmers. “Alvast een pak beter dan in mijn reeks deze ochtend (daarin zwom hij 47.40, nvdr). Daarin startte ik te traag en sloeg mijn motor niet echt aan. In de halve finale was mijn start een stuk beter. Ik was meteen mee en mijn motor sloeg nu wel aan. Een fijn gevoel. Al maakte ik toch nog wat foutjes. Ik heb een paar keer te veel geademd en kreeg ook een keertje water binnen. Foutjes die ik in de finale achterwege moet proberen te laten.”

De finale van het koninginnennummer staat zondag om 17u23 geprogrammeerd. Timmers was overigens blij dat Dotto nog net iets sneller was in de halve finale. “Ik ga niet graag als topfavoriet naar een finale”, zei onze zilveren medaille van Rio. “Ik vind het perfect dat ik als nummer twee doorstoot.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer