Thibau Nys moest heel diep gaan voor bisnummer in Ronde van Hongarije: “Weet niet of ik ooit al dit gevoel in mijn benen heb gehad”

© Lidl-Trek/SK3

Thibau Nys heeft zaterdag zijn tweede ritzege op rij behaald in de Ronde van Hongarije, en zit zo nog steviger in de gele leiderstrui. Na afloop erkende hij dat zijn ploegmaats bij Lidl-Trek daarbij een erg belangrijke rol hadden gespeeld.

Belga
Bron: BELGA

Nys haalde het na een lastige sprint bergop voor Zwitsers kampioen Marc Hirschi. “Ik weet niet of ik ooit al dit gevoel in mijn benen heb gehad”, pufte de Brabander uit van de inspanning. “In de laatste 150 meter was ik volledig aan het sterven. Ik keek om, en ik zag Hirschi komen. (Blaast) Ik had wat schrik dat hij nog over mij zou gaan, maar ik denk dat we allebei hetzelfde gevoel hadden.”

De lead-out van Lidl-Trek leek een belangrijke rol gespeeld te hebben bij de tweede ritzege van Nys. “Ik kan niet beschrijven hoeveel ik mijn ploegmaats wil bedanken. Ze deden alles zó, zó goed. Brachten me in de juiste positie, gaven me vertrouwen. En ik kon het afmaken. Ik ben maar een klein onderdeel in deze zege. Deze overwinning is evenveel van de ploeg als van mij.”

“We gingen best snel van bij het begin van de klim, en hebben zo iedereen al op de limiet gezet. In een ideaal scenario was mijn sprint eigenlijk nog iets explosiever geweest, maar de aanloop ging zo snel dat ik niet harder kon versnellen. En dan was het nog ver tot de finish. Heel lastig. Pijnlijk.”

Het wegseizoen van veldrijder/wegrenner Nys telt nog maar 11 koersdagen, maar daarin verzamelde hij intussen al drie zeges: een bergrit in de Ronde van Romandië voor de WorldTour, en nu twee etappes in de Ronde van Hongarije.

De beelden van de sprint:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen