Vakbond trekt stakingsoproep voor Franse luchtverkeersleiders in, toch hinder verwacht

© AFP

De vakbond SNCTA, de grootste vakbond bij de Franse luchtverkeersleiding, trekt de aangekondigde staking van donderdag in. Na nachtelijke onderhandelingen is er een akkoord bereikt met de directie, meldt de vakbond op zijn website. Toch zal er hinder zijn voor de reiziger.

jvh
Bron: BELGA

Luchtverkeersleiders die hadden aangegeven dat ze zouden staken, kunnen die verklaring nog intrekken en toch werken, verklaarde vakbond. Toch dreigt nog grote hinder voor het vliegverkeer. Een bron verklaarde aan het Franse persagentschap AFP dat het te laat is om de werking nog te herorganiseren.

De luchtvaartmaatschappijen hadden al instructies gekregen om een groot deel van hun vluchten te schrappen en in een nieuwe notificatie heeft de Franse Algemene Directie van de Burgerluchtvaart die instructies maar weinig aangepast.

De staking was gepland uit protest tegen een aangekondigde hervorming van de luchtverkeersleiding. Twee andere, kleinere vakbonden riepen ook op om donderdag te staken. Met hen lopen de gesprekken nog.

Ook de Belgische maatschappij Brussels Airlines kondigde annulaties aan door de staking in Frankrijk. Acht heen- en terugvluchten naar Franse bestemmingen sneuvelden en de maatschappij waarschuwde voor vertragingen van vluchten naar andere Europese bestemmingen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen