Duitse warenhuisketen Galeria sluit zestien vestigingen

Nieuws
De grote Duitse warenhuisketen Galeria Karstadt Kaufhof sluit zestien van zijn 92 vestigingen. Daarnaast worden 1400 van de 12.800 werknemers ontslagen, heeft het concern dit weekend bekendgemaakt.
anp
zondag 28 april 2024 om 09:05
Afbeelding
beeld anp

Het gaat om de grootste warenhuisketen van Duitsland. Het bedrijf kampt al langer met financiële moeilijkheden. In januari zag de keten zich gedwongen om voor de derde keer in slechts enkele jaren bescherming tegen schuldeisers aan te vragen.

Galeria Karstadt Kaufhof ontstond een aantal jaar terug toen de twee warenhuisketens Galeria Kaufhof en Karstadt eigendom werden van het Oostenrijkse Signa. Maar vervolgens raakte die vastgoedpartij in financiële problemen, onder meer door het oplopen van de rentes.

Concurrentie

De warenhuizen kampen daarbij met felle concurrentie van webwinkels en hebben volgens kenners een enigszins verouderde uitstraling. Met de Duitse economie gaat het de laatste tijd sowieso niet zo goed. Vorig jaar kondigde de keten al aan tientallen winkels te sluiten.

Inmiddels lijkt de toekomst van Galeria veiliggesteld. Begin april werd bekend dat een consortium van de Amerikaanse en Duitse investeerders NRDC Equity Partners en BB Kapital de keten wil overnemen.

Het reddingsplan moet nog wel worden goedgekeurd door de schuldeisers. ‘We zullen er alles aan doen om ons bedrijf naar een voorspoedige toekomst te leiden’, verklaart de Belgische topman Olivier Van den Bossche van de warenhuisketen in een persbericht.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Zeven aanhoudingen na aanval op pro-Palestijnse demonstratie

De politie heeft zeven personen aangehouden nadat deelnemers van een pro-Palestijnse mars werden aangevallen. Een groep van zo'n tien tegendemonstranten rende na afloop van de mars in op de groep pro-Palestijnse demonstranten op een hoek van het Museumplein in Amsterdam.

Afbeelding

EBU blijft ondanks demonstraties achter deelname Israël staan

De European Broadcasting Union (EBU) blijft ondanks de vele demonstraties achter de keuze staan om Israël te laten deelnemen aan het Eurovisie Songfestival.

Afbeelding

Timmermans wil bij klappen formatie niet alleen het voortouw

Politiek leider Frans Timmermans van GroenLinks-PvdA zal niet alleen het voortouw nemen in de kabinetsformatie als de huidige poging om tot rechtse samenwerking te komen mislukt.

Afbeelding

Petitie voor terugkeer Joost Klein passeert 60.000 handtekeningen

Meer dan 60.000 mensen hebben hun handtekening gezet onder de onlinepetitie om Joost Klein toch weer mee te laten doen aan het Eurovisie Songfestival. De actie werd zaterdagmiddag gestart nadat bekend was gemaakt dat de Nederlander is gediskwalificeerd. De eerste 10.

Afbeelding

Joost Klein krijgt er honderdduizenden volgers bij op Instagram

Zanger Joost Klein heeft er zaterdag honderdduizenden volgers op Instagram bijgekregen. De teller stond eerder deze week op 600.000. Zaterdag aan het einde van de middag had Klein nog net geen miljoen volgers.

Afbeelding

Kort onrustig aan de rand Museumplein na pro-Palestijnse mars

Na afloop van de pro-Palestijnse mars was het zaterdag kort onrustig aan de rand van het Museumplein. Na twee knallen van mogelijk vuurwerk ontstond onrust in een groep demonstranten. Een aantal van hen zette de achtervolging in op verschillende mannen.