donderdag 26 april 2018 - Hasselt
camera closecorrect Verwijs ds2 facebook nextprevshare twitter video

POLITIEK LIMBURG

Laurence Libert, Hans Similon, Vincent Beckers en Veerle Schuyten. hbvl

‘Kebabprins’ en departementshoofd vervolledigen top vijf Open Vld

Hasselt

De Hasseltse Open Vld heeft haar huiswerk voor de gemeenteraadsverkiezingen klaar. De partij maakt twee nieuwe namen bekend die de top vijf vervolledigen: Veerle Schuyten (42), adjunct-groepshoofd op UCCL, krijgt de vierde plaats, bankier en ‘kebabprins’ Vincent Beckers (31) de vijfde.

Pukkelpop 2017: Vince de kebabprins. hbvl

Schuyten is momenteel adjunct-groepshoofd op UCCL en zal op 1 juni departementshoofd ‘Media & Toerism’ worden op PXL.

“Hasselt moet aantrekkelijker worden voor kinderen, jongeren en studenten”, zegt Schuyten. “46 procent van de jongeren in Hasselt is niet tevreden met de voorzieningen. Bijna de helft, echt te veel. Hasselt moet veel meer bruisen. Er moet zeker een groter aanbod komen van culturele en sportactiviteiten waar jongeren van kunnen genieten. Wat me ook opvalt, is dat Hasselt ruim 20.000 studenten telt en toch nog steeds geen echte studentenstad is. Het is hoog tijd dat we als stad samen met de studenten bekijken wat nodig is om van Hasselt een fijne studentenstad te maken, die leefbaar blijft voor iedereen.”

Een tweede nieuwe naam op de lijst is Vincent Beckers. De 31-jarige bankier krijgt de vijfde plaats op de vernieuwde lijst. Beckers geraakte vorige zomer bekend toen hij als ‘kebabprins’ vlakbij de Pukkelpopweide een villa kocht om er kebab te gaan verkopen. Daarmee is de top vijf van Open Vld compleet met Hans Similon, Laurence Libert en Philip Dehollogne als top drie. (dj)

Lees meer

Aangeboden door onze partners

Nieuwe Video's

Nog meer nieuws