© ia_64 - Fotolia

Getuige filmt met dashcam inbraakpoging van drie Polen in Dilsen

De correctionele rechter in Tongeren veroordeelde maandag drie Polen tot celstraffen van 18 maanden, waarvan zes maanden met uitstel, en geldboetes van 800 euro voor drie inbraken. De mannen probeerden in verschillende woningen in Dilsen en Kinrooi binnen te breken. Een getuige kon hen filmen met zijn dashcam.

ShDf

In de voormiddag van 26 april zag een getuige de drie mannen de deur van een huis in Dilsen instampen. De Polen konden vluchten met een wagen met Nederlands kenteken. De getuige legde het drietal echter vast op video met de dashcam van zijn auto. Diezelfde dag kwam er een nieuwe melding binnen van een inbraakpoging enkele straten verderop. Ook hier zag een getuige de mannen wegstuiven met hun Peugeot. De achterdeur van de tweede woonst vertoonde zware inkepingen.

Schoenafdruk

De mannen braken vervolgens ook binnen in een huis in Kinrooi, waar ze aan de haal gingen met een laptop. Uiteindelijk kon de politie de inbrekers in As onderscheppen. Door een schoenafdruk en DNA-materiaal konden de mannen gelinkt worden aan de feiten.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer