Er vallen heel wat gratis activiteiten te beleven in Deurne tijdens de Erfgoeddag.© District Deurne

Dit is er zondag te doen op Erfgoeddag in Deurne

Deurne -

Erfgoeddag is op zondag 21 april. Dit jaar is het thema ‘Thuis’. In Deurne kan je verschillende gegidste wandelingen en fietstochten volgen en je kan het VolXmuseum en het Natuurhistorisch Museum Boekenberg bezoeken.

Niels Delport

In Deurne kan je gratis deelnemen aan verschillende gegidste wandelingen en fietstochten langs Deurne-Dorp, het Boekenbergpark, de Unitaswijk, Arena, Eksterlaar en nog veel meer. Daarnaast kan je een presentatie en rondleiding volgen in het Natuurhistorisch Museum Boekenberg.

Vanaf de 19de eeuw veranderde het landelijke Deurne snel. Het Dorp aan het Schijn werd een arbeidersbuurt. De smalle en vaak onbekende straatjes rond het Cogelsplein vertellen het verhaal van de gewone man die er woonde, werkte en plezier maakte. Afspraak aan het districtshuis Deurne om 10.30 uur of om 14 uur.

Het huidige Boekenbergpark kent een lange ontstaansgeschiedenis. Al wandelend ontdek je de sporen van de diverse kasteeleigenaars. Daarnaast verken je de Unitaswijk. Afspraak aan de ingang van het Boekenbergpark tegenover café d’Exter om 10.30 uur of om 14 uur.

Deurne-Zuid

Ontdek al fietsend het modernisme, de wadi’s van Deurne-Zuid, enkele kastelen, een verborgen Pinetum (een verzameling levende coniferen), oude en hedendaagse wijken Arena en Eksterlaer, archeologische ontdekkingen,… Afspraak aan het districtshuis Deurne om 10:30 uur of 14 uur.

De Arenawijk.© Patrick De Roo

Verder kan je al fietsend Deurne-Noord verkennen. Via park Groot Schijn, domein Ertbrugge, het Wim Saerensplein, de Bremweide en het eeuwenoude Bisschoppenhofpark bekijk je de opmerkelijke sociale architectuur van Deurne-Noord. Afspraak aan het districtshuis Deurne om 10:30 uur of 14 uur.

VolXmuseum

Het VolXmuseum laat iedereen ontdekken hoe het begrip ‘thuis’ veranderde door de jaren heen. Het gebouwencomplex is de thuisbasis van een enorme collectie voorwerpen en verhalen van lang geleden tot nu over ‘je thuis voelen’. Afspraak op de Koraalplaats 2 van 10 tot 17 uur.

Het Volxmuseum.© Joris Herregods

Jaren geleden was Antwerpen een thuis voor vele zeezoogdieren, zoals walvissen en dolfijnen. Benieuwd hoe dat eruitzag? Een expert-paleontoloog neemt je tijdens een presentatie terug in de geschiedenis. Afspraak in het Natuurhistorisch Museum Boekenberg van 14 tot 18 uur.

Meer info hier.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners