© Dick Demey

     

VIDEO. “Deze zege voelt aan als een nederlaag”: gemengde gevoelens bij Lommel SK na turbulente slotspeeldag

Geen rechtstreekse promotie voor Lommel SK na een 3-1-zege tegen een SK Beveren in vakantiemodus. Groen-wit bemachtigde als vierde in de eindklassering een ticket voor de play-offs. Daarin staat volgend weekend een verplaatsing naar Zulte Waregem op het programma.

Sven Claes

De eerste zege in ruim vier weken deed zichtbaar deugd bij de spelers, maar die vreugde was niet van het gezicht van Steve Bould af te lezen. De Britse hoofdtrainer zat met gemengde gevoelens. “Deze zege voelt vreemd genoeg aan als een nederlaag”, legde Bould uit. “Op dit moment kan ik niet gelukkig zijn, maar later misschien wel. We moeten ons nu over die teleurstelling zetten. We hebben ons werk gedaan om bij de eerste zes te eindigen. Ik vind dat we voldoende gedaan hebben om al te promoveren. Op een goede dag waren we zelfs de beste ploeg van de reeks en dat moeten we nu opnieuw bewijzen. We hadden scheidsrechterlijke beslissingen in ons nadeel, die hebben ons veel punten gekost. Vier wedstrijden geleden zaten we nog in een sterke positie, maar scoorden we geen doelpunten. We zitten duidelijk in een leerproces en week na week leren de spelers bij. We hopen dat ze dat nu meenemen naar de play-offs.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Vancsa topt lijstje

Zalan Vancsa krikte zijn statistieken tegen de Oost-Vlamingen op met twee doelpunten en komt zo uit op twaalf doelpunten en vijf assists in de reguliere competitie. De Hongaarse flankspeler van de Noord-Limburgers heeft daarmee de hoogste doelpuntenbijdrage van de acht grootste Europese competities onder de twintig jaar met meer dan 1.500 minuten op de teller. “Ik sta helemaal bovenaan dat lijstje dat de trainer met mij deelde”, vertelde de Hongaar. “Het is leuk om te zien dat ik goed bezig ben. Het zorgt voor vertrouwen en het motiveert me nog meer om me in de play-offs te tonen.”

Een kwartier voor het einde van de wedstrijd legde invaller Arthur Sales de 3-1-eindstand vast. In de extra tijd mochten anciens Glenn Neven en Robin Henkens nog enkele seconden spelen. De volgende missie is nu Zulte Waregem verslaan in de Promotion Play-offs. “We hebben een goede kans”, aldus Vancsa. “Iedereen kijkt er ontzettend naar uit en is gemotiveerd om via deze weg te promoveren. Het geloof in eigen kunnen is aanwezig. We weten dat we kunnen promoveren. De druk zal aanwezig zijn, maar we hebben het gevoel dat we dat aankunnen.”

LOMMEL SK: De Busser - Aguilar (92‘ Neven), Tolinsson, Wouters, Oware (77’ Wuytens) - Granell (92‘ Henkens), Karim, Schoofs - Talvitie (88’ Fatah), Rosa (46‘ Sales), Vancsa.

SK BEVEREN: Reus - Mertens, Wuytens, Filipovic (46‘ Bateau), Goncalves - Everton (46’ Dassy), Servais (79‘ Coopman), Vitanov (71’ Geusens) - Ismaheel (46‘ Hazard), Koyalipou, Limbombe.

DOELPUNTEN: 4‘ Vancsa 1-0, 55’ Limbombe 1-1, 57‘ Vancsa 2-1, 75’ Sales 3-1.

GELE KAARTEN: 37‘ Ismaheel (frustratie), 50’ Goncalves (duw), 74‘ Mertens (fout).

SCHEIDSRECHTER: Kevin Van Damme

TOESCHOUWERS: 2.914

  Dick Demey

  Dick Demey

  Dick Demey

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer