© IF

© Nicole Verstrepen

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

CD&V en Vlaams Belang voeren actie

Oppositiepartijen CD&V Kapellen en Vlaams Belang Kapellen hebben deze week actie gevoerd. CD&V nam afgelopen maandag volle PMD-zakken mee naar de gemeenteraad, waarmee de partij haar vraag om lid te worden van de Statiegeldalliantie kracht wilde bijzetten. Vlaams Belang deelde donderdagvoormiddag hartvormige snoepjes uit de op de markt. "Onder het motto 'een hart voor onze mensen', omdat immigratie elke inwoner jaarlijks 987 euro kost".

Nicole Verstrepen

De actie van Vlaams Belang kaderde in de nationale campagne van de partij.

“Terwijl er steeds meer bespaard wordt op kap van onze gepensioneerden, zwakkeren en hulpbehoevenden staat er geen maat op de oplopende immigratiekosten. Het mes snijdt zo diep dat de pensioenen in dit land 40 procent lager liggen dan in onze buurlanden, het aantal senioren dat de rusthuisfactuur niet meer kan betalen met een derde is gestegen en 1 op 7 landgenoten in armoede leeft", stelt afdelingsvoorzitter Chris Marynissen van Vlaams Belang.

"Uit de laatste cijfers van Ovam blijkt dat de hoeveelheid zwerfvuil met maar liefst 40% is gestegen ten opzichte van 2013. Ovam wil tegen 2022 de hoeveelheid zwerfvuil met 20% doen dalen. Het blijkt dat de toename van het zwerfvuil gepaard gaat met een daling van de hoeveelheid afval dat gedeponeerd wordt in vuilnisbakken en dat het de gemeenten zijn die het grootste deel van de kosten dragen, in totaal ongeveer 176 miljoen euro of 94% van de totale kost. De overige kosten worden gedragen door Vlaamse agentschappen en waterwegbeheerders, terwijl de verpakkingindustrie via de zogenaamde "Indevuilbak-bijdrage" 2% van de kosten draagt", stelde raadslid Sonja Janssens (CD&V) tijdens de gemeenteraad. Het gemeentebestuur gaat niet in op de vraag om lid te worden van de Statiegeldalliantie.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER