dinsdag 16 juli 2019 - Bocholt
camera closecorrect Verwijs ds2 facebook nextprevshare twitter video

Als de terrassen vol zitten, is er weinig ruimte voor voetgangers, die dan op het fietspad moeten lopen. Rdr

Meer controles op roekeloos rijden in centrum

Bocholt

Op de terrasjes onder de Sint-Laurentiustoren in Bocholt valt het op dat er erg roekeloos gereden wordt. Sara Vrolix van Nieuwe Unie vraagt dat er snel maatregelen komen. De burgemeester kondigt extra controles aan.

“Naast het roekeloos rijden, schiet soms te weinig ruimte over voor de doorgang van de voetgangers en rolstoelgebruikers, die moeten soms het fietspad op en dat is onveilig”, vindt Vrolix. “Wat het roekeloos rijden betreft, graag op korte termijn meer politiecontroles. Rallyrijders kunnen elders terecht.”

Burgemeester Stijn Van Baelen deelt haar bezorgdheid. “De voorzieningen zoals een veilige doorgang voor voetgangers zijn er al. De gemeente overlegt hierover ook regelmatig met de horeca-uitbaters”, weet Van Baelen. In overleg met de politie wil de gemeente het roekeloos rijden snel aanpakken. “Door meer controles uit te voeren. Verkeersplateaus, zebrapaden of een zone 30 invoeren, het kan tijdelijk oplossing bieden. Bij de opmaak van het herinrichtingsplan voor Bocholt-centrum nemen we dit probleem alleszins mee.” (rdr)

Lees meer

Aangeboden door onze partners

Nieuwe Video's

Nog meer nieuws