Sandra Bekkari heeft een missie en deelt die met een nieuw boek: “Het gaat om hoe je je voelt”

Sandra Bekkari is back. In haar nieuwste kookboek Missie gezond gewicht toont ze opnieuw dat gezond eten iets is om van te genieten. “Het gaat niet om getallen op de weegschaal, maar om een gezond lichaam”, zegt ze. Dat wordt een zomer lang smullen van verse, smaakvolle gerechten die ook nog eens lief zijn voor je lijf. Als voorproefje: vier recepten, van ontbijt tot televisiesnack.

Sneaky snickers overnight oats

Voor 2 personen - 10 minuten + 1 nacht in de koelkast

Nodig

  • 50 g havermout, fijn
  • 1 el chiazaadjes
  • 4 el natuuryoghurt
  • 200 ml + 60 ml plantaardige drink/melk
  • 2 medjouldadels, ontpit
  • 1 el pindakaas
  • 30 g pure chocolade (70% cacao)
  • 1 el ongezouten pinda’s, grof gehakt

Doen

  1. Meng de havermout met de chiazaadjes, de yoghurt, 200 ml plantaardige drink/melk en meng goed. Verdeel over 2 kommetjes.
  2. Doe een scheutje plantaardige drink/melk (60 ml) in de cutter en mix met de dadels en de pindakaas tot een smeuïge pasta.
  3. Doe de pasta op de havermoutpap.
  4. Smelt de chocolade au bain-marie en giet op het pindakaasmengsel.
  5. Zet een nacht in de koelkast.
  6. Werk af met grof gehakte pinda’s.

Zomers gehaktbroodje met paprika en groene groenten

Voor 2 personen - 20 minuten

Nodig

  • kleine rode ui, fijngesneden
  • 1 teen knoflook, geperst
  • 1 courgette, ¼ in kleine blokjes, de rest in stukken
  • 1 zoete puntpaprika, in kleine stukjes
  • 300 g gemengd gehakt
  • 1 eidooier
  • 3 el havermeel
  • 150 g peultjes
  • 250 g broccoli, in roosjesGedroogde kruiden
  • 2 tl ras el hanout, 1 tl Italiaanse kruiden

Doen

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Stoof de rode ui en knoflook aan in olijfolie. Voeg de courgetteblokjes en paprika toe en roerbak ongeveer 3 minuten.
  3. Meng het gehakt met de eidooier, het havermeel en de geroerbakte groenten. Kruid met ras el hanout, peper en zout. Vorm met vochtige handen tot een gehaktbroodje.
  4. Bak het gehaktbroodje gaar in de oven in ongeveer 35 minuten.
  5. Roerbak de peultjes, broccoli en de rest van de courgette in olijfolie. Kruid met Italiaanse kruiden, peper en zout.

Hamburgertjes met zoete aardappel en een fris sausje

Voor 2 personen - 15 minuten

Nodig

  • 8 schijven zoete aardappel (1 cm dikte), met schil
  • 250 g kipgehakt
  • 2 minikropjes Romeinse sla
  • 1 tomaat, in fijne plakjes
  • ½ rode ui, in fijne ringenVoor het sausje
  • ½ avocado, 3 takjes verse basilicum, 1 teen knoflook, 3 el yoghurt, 1 el citroensap, snuf chiliflakesGedroogde kruiden
  • snuf chilipoeder (of paprika hot), 1 tl madras currypoederVoor erbij
  • 100 g gemengde bladsla, 250 g kerstomaatjes

Doen

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Leg de schijven zoete aardappel op een bakplaat, besprenkel met olijfolie en kruid met chilipoeder. Zet ze in de oven gedurende 20 minuten of tot ze net gaar zijn.
  3. Kruid het kipgehakt met currypoeder, peper en zout en rol tot 8 balletjes. Duw de balletjes plat tot burgertjes van 1 cm dik. Verhit een scheutje olijfolie en bak de hamburgertjes gaar en licht goudbruin.
  4. Mix intussen alle ingrediënten voor het sausje en voeg een snufje fleur de sel toe.
  5. Maak torentjes met de plakken zoete aardappel, hamburgers, blaadjes sla, plakjes tomaat, rode ui en het sausje.
  6. Serveer de hamburgertjes met extra salade en kerstomaatjes (en de rest van de saus).

Brownie met kersen

6 stuks - 15 minuten

Nodig

  • 70 g pure chocolade (70% cacao)
  • 20 g cacaopoeder
  • 1 tl espressopoeder
  • 3 el ahornsiroop
  • 2 eieren
  • 30 g amandelmeel
  • 100 g ontpitte verse kersen, gehalveerd

Doen

  1. Verwarm de oven voor op 175 °C.
  2. Smelt de chocolade en 70 ml olijfolie au bain-marie. Als de chocolade net gesmolten is, voeg je het cacaopoeder, espressopoeder en de ahornsiroop toe. Roer alles goed om en laat even afkoelen.
  3. Splits de eieren. Klop de eidooiers luchtig. Klop de eiwitten apart op met een snuf zout.
  4. Meng de eidooiers onder de gesmolten chocolade. Voeg het amandelmeel toe en roer goed om.
  5. Voeg nu de eiwitten toe en roer alles heel voorzichtig tot een egaal beslag.
  6. Giet in een bakvorm (16 x 13 cm) met bakpapier en duw de kersen in het beslag.
  7. Bak ongeveer 20 minuten in de oven.

Onze gastvrouw: Sandra Bekkari

Sandra Bekkari is voedingsdeskundige en vooral bekend van haar boeken Nooit meer diëten en het vtm-programma Open keuken.

Sandra wil haar lezers motiveren om goed voor zichzelf te zorgen door op een gezonde manier gewicht te verliezen en een duurzame relatie met voeding op te bouwen. We leven immers in een omgeving die ons stimuleert om te veel te eten en te weinig te bewegen.

De bestseller-auteur komt nu met een nieuwe Sandra Bekkari-reeks. Het eerste boek uit die reeks, Missie gezond gewicht, bevat knapperige salades, lichte dressings en verrassende apero-ideeën. In 80 gloednieuwe, gezonde recepten geeft ze een berg inspiratie voor een zomerse tafel vol lekkers.

In het najaar bundelt Sandra gezellige en verwarmende (eenpans)gerechten.

Missie gezond gewicht, 80 nieuwe en snelle recepten, Sandra Bekkari, Borgerhoff & Lamberigts.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer