© Nico Meens

© Nico Meens

© Nico Meens

© Nico Meens

© Nico Meens

© Nico Meens

© Nico Meens

thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Culturele Raad zet Yvonne Schillings in de bloemen

Tijdens een feestelijke academische zitting in een nokvol cultureel centrum van de Vlaamse Gemeenschap ontving Yvonne Schillings uit Sint-Martens-Voeren de prijs van de Culturele Raad.

nico meens

Tijdens een feestelijke academische zitting in een nokvol cultureel centrum van de Vlaamse Gemeenschap ontving Yvonne Schillings uit Sint-Martens-Voeren de prijs van de Culturele Raad. Anne-Mie Palmans-Casier verzorgde de presentatie.

Zij ontving de prijs uit waardering voor haar inzet voor misdeelden en haar engagement voor het zuiden en haar zorg voor tal van socio-culturele verenigingen. Zij werd gevierd als boegbeeld van Thuis-Zorg-Saam Voeren, voor al de initiatieven die zij nam samen met tal van mantelzorgers. Na een opleiding tot kleuterleidster, vervolgens tot ziekenhuisverpleegkundige en na een volmakingscursus aan het tropisch instituut in Antwerpen was haar engagement zo groot dat ze zelf een aantal jaren in Rwanda ging werken. Zij behaalde ook het diploma Gezinswetenschappen aan het LUC in Diepenbeek.

“Onder de vleugels van de vzw Thuis-Zorg-Saam Voeren ontstonden onder impuls van Yvonne, gesteund door tal van vrijwilligers, tal van sociale initiatieven zoals de Minder Mobielen Centrale, de Dankdag voor Mantelzorgers, de 13+ werking en andere initiatieven. Ook de ‘Duerpsnoon’ en de halfjaarlijkse uitstappen gebeuren in samenwerking met deze vzw,” motiveerde voorzitter Jean Duysens. Ook burgemeester Broers, Liliane Lemmens-Hocks droegen hun felicitaties over aan dit boegbeeld van vrijwilligerswerk. De Damiaanactie, vertegenwoordigd door mevrouw Oyen, het zangkoor van Sint-Martens-Voeren, de drumband en het klaroenkorps, de Chiro, het bronkcomité, Neos, de Dertien Plussers tal van vrienden en vriendinnen konden op haar rekenen en waren erbij om haar in de bloemen te zetten. (nm)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer