© GOYVAERTS/GMAX AGENCY

Lierse breekt contract Maxim Kireev open tot medio 2027

Na de contracten van Sam Vanderhallen en Ousmane Sow breekt Lierse nu ook dat van goudhaantje Maxim Kireev open. De kersverse Wit-Russische international ondertekende een nieuwe verbintenis tot medio 2027 op het Lisp.

kugu

Maxim Kireev werd op aanraden van Dirk Gyselinckx vorig jaar naar Lierse gehaald, nadat hij de aanvaller in het verleden al onder zijn vleugels had in de jeugdwerking van Anderlecht. Kireev begon immers op zijn negende te voetballen bij de Brusselse topclub en doorliep er alle jeugdreeksen tot de U18. Een doorbraak volgde echter niet en na een ongelukkig avontuur in Italië streek het 19-jarige talent in januari 2023 neer op het Lisp. Kireev kon snel overtuigen en kreeg een contract voorgeschoteld.

De grote doorbraak kwam er met de komst van huidig coach Sven Vandenbroeck, die vol geloofde in de kwaliteiten van de kwieke aanvaller. Onder zijn vleugels was hij nog vijf keer basisspeler en scoorde drie doelpunten. Dat resulteerde dinsdag in een nieuw en verbeterd contract voor de jonge offensieve kracht.(kugu)

MEER OVER Challenger Pro League

Meer sportnieuws