De politie regio Turnhout hield een bestuurder met een levenslang rijverbod tegen.© RR

Politie betrapt bestuurder met levenslang rijverbod die onder invloed van drugs rijdt

Turnhout -

De politie regio Turnhout onderschepte maandag een automobilist met een levenslang rijverbod. Bovendien zat hij onder invloed van drugs achter het stuur en reed hij met een geschrapte nummerplaat en niet-verzekerde auto.

Op verscheidene plaatsen in de politiezone controleerden inspecteurs in totaal 45 auto’s. Een van de gecontroleerde bestuurders maakte het wel heel erg bont. “De meest opvallende onderschepping was die van een bestuurder die onder invloed van drugs achter het stuur zat en een levenslang rijverbod had”, legt een woordvoerder bij de politie uit. “Het voertuig dat hij bestuurde had een geschrapte nummerplaat. Dat voertuig was dus niet ingeschreven en niet verzekerd. Het voertuig was ook niet gekeurd. Het parket heeft zijn voertuig meteen geïmmobiliseerd.” Een andere opmerkelijke vaststelling was die van een bestuurder die positief testte op cocaïne, geen rijbewijs had en geen identiteitskaart op zak. Zijn voertuig was niet meer gekeurd sinds 2022.

Nog twee andere bestuurders die onder invloed van drugs reden, moesten hun rijbewijs onmiddellijk inleveren. Vijf automobilisten moesten een boete betalen voor het gebruik van hun gsm achter het stuur. Drie inzittenden waren niet in orde met de gordeldracht en werden beboet. Nog twee andere voertuigen hadden geen geldig keuringsbewijs. (bvdl)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Turnhout