Direct naar artikelinhoud
Elon Musk

Elon Musk reageert bitter op open brief: "Minder dan 120 uur werken? Ik heb geen keuze"

Elon Musk reageert bits op open briefBeeld AFP

Minder dan 120 uur per werken? Dat gaat niet, volgens Elon Musk. "Je denkt dat ik een keuze heb, maar die heb ik niet.", liet de topman van Tesla weten in een tweet. 

De tweet betreft een antwoord op bestuurder Arianna Huffington van techbedrijf Uber. Zij suggereerde Musk via een open brief om zijn werkwijze aan te passen en ook wat meer aan zijn eigen gezondheid te denken.

‘Alsjeblieft, Elon, je gebruikt al je energie op een vreselijk inefficiënte en wetenschappelijk onverstandige manier.’ Het was met spijt in het hart dat Arianna Huffington het emotionele interview van Elon Musk had gelezen, schrijft ze. Musk vertelde aan The New York Times onder meer dat hij het ergste jaar ooit achter de rug heeft en dat het ‘nog veel erger zal worden’. De topman van Tesla werkt zo’n 120 uur per week en kan naar eigen zeggen niet meer in slaap raken zonder medicatie.

Huffington vindt deze situatie dusdanig alarmerend, dat ze expliciet vraagt aan Musk om anders te werken. ‘Je sluit jezelf soms dagenlang op in de Tesla-fabriek en gaat zelfs niet buiten. Je neemt geen vakantie. Je kan niet uit je fantastische visies en creativiteit putten wanneer je jezelf geen tijd geeft om bij de personen te zijn die je liefhebt, of zelfs om bij jezelf te zijn, bij je wijsheid.’

Twitter bericht wordt geladen...

Bitter

Maar de boodschap kwam niet meteen goed aan. Musk reageerde bitter: ‘Ford en Tesla zijn de enige twee Amerikaanse autobedrijven die het faillissement vermijden. Ik kom net thuis van de fabriek. Je denkt dat ik een keuze heb: die heb ik niet.’

Musk zorgde een poosje terug voor veel opschudding door op Twitter aan te kondigden dat hij Tesla van de beurs wilde halen. De Amerikaanse beurswaakhond SEC is ook al bezig met een formeel onderzoek naar de berichtjes, waarin Musk onder meer beweerde dat de financiering al rond was. Als dat niet waar blijkt te zijn, heeft hij zich mogelijk schuldig gemaakt aan fraude en koersmanipulatie.