© rr

‘Avondspits’ voor verlengd weekend al volop aan de gang: “Vooral in regio Antwerpen veel files”

Het is woensdagmiddag al enorm druk op de Vlaamse autosnelwegen. Rond 16.25 uur is er sprake van 200 km file, wat elk jaar het geval is voor het verlengde Hemelvaartweekend. Het Vlaams Verkeerscentrum vraagt mensen die willen vertrekken om eerst goed te kijken hoe het verkeer op hun route vordert.

Wim Verhaert
Bron: BELGA

Het is een jaarlijks terugkerend fenomeen: de avondspits start de dag voor het verlengde Hemelvaartweekend al rond de middag. Ook dit jaar is dat het geval. “De tendens is nu al duidelijk, maar het wordt alleen maar erger naarmate de dag zal vorderen”, zegt Peter Bruyninckx van het Vlaams Verkeerscentrum. “De files zijn te wijten aan grote drukte, er zijn voorlopig geen incidenten gemeld. Vooral in de regio Antwerpen staan al de hele voormiddag files.”

De omgeving in en rond Antwerpen kleurt bijna volledig rood op de filekaart. Op de A12 van Antwerpen-Noord naar Antwerpen-Oost verlies je ongeveer een kwartier. Op de R2 van Beveren naar Antwerpen-Haven loop je ongeveer een half uur vertraging op.

Naast de drukte op de baan, zorgt een ongeval in Ranst op de E313 richting Antwerpen voor file. Twee rijstroken zijn daarbij versperd. Van Herentals-West naar Ranst loop je nu drie kwartier vertraging op.

Leonardtunnel

Bruyninckx raadt mensen aan voor hun vertrek via de website van het Vlaams Verkeerscentrum te checken hoe de verkeerssituatie op hun route is en eventueel het vertrek uit te stellen of voor een andere route te kiezen. “We merken dat heel wat buitenlandse nummerplaten op onze wegen aanwezig zijn, iedereen wil dus naar onze kust voor het mooie weer van dit weekend.

(Lees verder onder de post)

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Hij waarschuwt ook voor grote hinder die woensdagavond te verwachten valt door de sluiting van de Leonardtunnel, ten zuiden van Brussel. “Vanaf 20.30 uur tot maandagochtend 5.30 uur gaat de Leonardtunnel in beide richtingen volledig dicht”, zegt hij. “Dit gaat enorme gevolgen hebben voor de verkeerssituatie ten westen van Brussel. Vooral zondagavond verwachten we daar een groot verkeersinfarct, dan is de lentevakantie in het Franstalig onderwijs voorbij en zal dus een groot aantal bestuurders richting Wallonië willen rijden.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer