Direct naar artikelinhoud
TV-tips

Deze nieuwe docureeks over vrouwelijke strijders mag u vanavond niet missen

Phara De Aguirre trekt in 'Amazones' naar alle uithoeken van de wereld.Beeld Tim Coppens

Canvas pakt vanaf vanavond uit met een nieuwe spraakmakende docureeks met Phara de Aguirre, die in alle uithoeken van de wereld sprak met vrouwelijke strijders. Voetbalfans zitten dan weer gebeiteld bij Q2. Dit zijn onze tv-tips.

Amazones

In de nieuwe docureeks Amazones verdiept Phara de Aguirre zich in het verhaal van vrouwen die de wapens opnemen in alle uithoeken van de wereld. In de eerste aflevering trekt ze naar Israël en Palestina. Ze praat er met drie generaties vrouwen die strijden in een decennialang conflict. De meest spraakmakende figuur die ze in deze aflevering ontmoet, is de 73-jarige Palestijnse Leila Khaled. Zij was in 1969 de eerste vrouwelijke vliegtuigkaapster. Voor de Palestijnen is ze de moeder van het verzet, voor Israël een terroriste.

Amazones
Beeld rv

Om 21.15 uur op Canvas

Champions League: Chelsea - Barcelona

Thibaut Courtois en Eden Hazard kijken vanavond het Barcelona van Lionel Messi in de ogen tijdens de achtste finale van de Champions League. Hoewel Chelsea goede herinneringen overhoudt aan Europese confrontaties met Barcelona starten The Blues vanavond als overweldigende underdog aan hun heenwedstrijd. Bij de Londenaars kijken ze zoals altijd naar Eden Hazard om met een geniale ingeving het verschil te maken.

Om 20.15 uur op Q2

Eden Hazard in actie bij Chelsea.Beeld Getty Images

Topdokters

In deze aflevering leren we de topdokter kennen die op 22 maart 2016 de chirurgische ingrepen coördineerde van vele slachtoffers die getroffen waren door de aanslagen. Professor Stefaan Nijs is een gespecialiseerd chirurg in het traumacentrum van UZ Leuven en opereert slachtoffers van kleine en grote ongevallen. 

Om 20.35 uur op Vier

Topdokters
Beeld rv

Leve de Zoo!

Reportagemaker Arnout Hauben grijpt de 175ste verjaardag van de Zoo van Antwerpen aan om u zes afleveringen lang op sleeptouw te nemen doorheen de rijke geschiedenis van de dierentuin. Vandaag vertelt hij het verhaal van Jacques Kets, in 1843 de allereerste directeur van de Zoo. Kets opent in de Zoo een museum waar vooral opgezette dieren te zien zijn. Maar al snel haalt hij ook levende dieren naar Antwerpen.

Leve de Zoo!
Beeld rv

Om 20.40 uur op Eén

Alloo bij

Luk Alloo gaat vanavond op pad met niemand minder dan zijn eigen schoonvader: levende legende Will Tura, die dit jaar 78 wordt en meer dan zestig jaar geleden zijn eerste platencontract tekende. Luk trekt met Will naar het ouderlijk huis in Veurne. Samen halen ze herinneringen op bij Wills oudere zus Jacqueline. En Will krijgt een verrassing: een ritje met een Volkswagen Kever uit 1958, destijds de eerste wagen die hij zelf kocht.

Alloo bij
Beeld rv

Om 21.40 uur op VTM

Een volledig overzicht vindt u op onze tv-pagina