De verkeerssituatie in Dorp in Bonheiden wordt bijgestuurd na een enquête eerder dit jaar.© Gemeente Bonheiden

Bonheiden stuurt verkeerssituatie in Dorp bij na mobiliteitsenquête

Bonheiden -

Na de enquête over de verkeerssituatie in Dorp in Bonheiden zijn ‘gevleugelde’ oversteekplaatsen voorzien aan basisschool Gekko en Carrefour. Er is ook beslist om de drukknoppen en rateltikkers van de verkeerslichten er weer in te schakelen.

Begin dit jaar vroeg Bonheiden met een mobiliteitsenquête naar de mening van inwoners over de vernieuwde verkeerssituatie in Dorp. Op basis van de resultaten worden er een aantal aanpassingen doorgevoerd om de veiligheid van voetgangers en fietsers te bevorderen. De ‘gevleugelde’ oversteekplaatsen aan basisschool Gekko en Carrefour zijn langs beide kanten drie meter breder zodat ze meer opvallen en het verkeer verder van het zebrapad stopt.

De drukknop van de verkeerslichten aan deze oversteekplaatsen worden opnieuw ingeschakeld. “Zo willen we het veiligheidsgevoel van zowel voetgangers en fietsers op deze druk bezochte plaatsen verhogen”, zegt schepen van mobiliteit Bart Vanmarcke (Open VLD). “Ook de rattelklikker wordt weer ingesteld zodat mensen met een beperkter zicht ook veilig kunnen oversteken.”

Fietsveiligheid

De oversteekplaatsen en markeringen die de voorrang van fietsers aangeeft, werden ook aangepakt. “Door ze rood te schilderen vallen ze beter op, wat maakt dat wagens met enige voorzichtigheid de oversteekplaatsen benaderen”, stelt burgemeester Lode Van Looy (BR30). “Zo zetten we de voorrang en veiligheid van onze fietsers letterlijk in de verf.”

“We hebben van deze gelegenheid ook gebruikt gemaakt om verouderde wegmarkeringen af te schrapen. Om er voor te zorgen dat onze wegen veilig en goed gemarkeerd blijven, gaan we deze laten herschilderen met thermo-plast. Zo blijven de aanduidingen langer behouden en moeten we ze niet jaarlijks laten aanpakken. Ook de aanduiding voor zone 30 wordt op die manier op het wegdek aangebracht.” (kvro)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Mobiliteit Mechelen