Voormalig Olympisch handballer Iñaki Urdangarín. Zijn moeder is Belgische, Claire Liebaert.
Volledig scherm
Voormalig Olympisch handballer Iñaki Urdangarín. Zijn moeder is Belgische, Claire Liebaert. © afp

Schoonbroer van Spaanse koning in beroep veroordeeld tot 5 jaar en 10 maanden cel

Het Hooggerechtshof van Madrid heeft een jarenlange gevangenisstraf tegen Iñaki Urdangarín, de schoonbroer van de Spaanse koning, in licht afgezwakte vorm bevestigd. Het Tribunal Supremo in Madrid besliste dat de 50-jarige echtgenoot van infante Cristina (52) voor vijf jaar en tien maanden achter de tralies moet, bevestigde een woordvoerder van het gerecht.

3 reacties

  • annette hermens

    6 jaar geleden
    de royalties moeten hem kennelijk niet anders hadden ze hem wel uit zijn penaire positie gered ...
  • Emiel Vandeplas

    6 jaar geleden
    Allez, dat kunnen ze toch afkopen !
  • hugo van de velde

    6 jaar geleden
    In de doos. Tercht
  1. PORTRET. Prinses Eléonore (16), de ‘verborgen schat’ van ons koningshuis: “Haar liefdesleven wordt met argusogen bekeken”
    PREMIUM
    Royalty

    PORTRET. Prinses Eléonore (16), de ‘verborgen schat’ van ons konings­huis: “Haar liefdesle­ven wordt met argusogen bekeken”

    “Ze is het toonbeeld van elegantie!” De nieuwe foto’s van prinses Eléonore gingen meteen rond in de Europese pers. Al zal de jongste dochter van koning Filip (64) en koningin Mathilde (51) dat zelf niet zo prettig vinden. De prinses staat bekend als ‘verlegen’, maar kan ook haar mannetje staan. Van een voorliefde voor de zelfverdedigingskunst aikido tot haar peperdure privéschool: portret van een prinses die haar eigen weg zal moeten zoeken. “Ze is geen kind meer dat zich kleedt in wat mama Mathilde heeft klaargelegd.”
  2. “Wie weet is Conner Rousseau verantwoordelijk voor die regel”: Stijn Baert verklapt hoe het eraan toegaat op een staatsbanket
    PREMIUM
    Royalty

    “Wie weet is Conner Rousseau verantwoor­de­lijk voor die regel”: Stijn Baert verklapt hoe het eraan toegaat op een staatsban­ket

    Hoe gaat het er echt aan toe op een staatsbanket van koning Filip (64) en koningin Mathilde (51)? Arbeidsconoom Stijn Baert mocht het aan aan den lijve ontdekken toen hij recent werd uitgenodigd op het staatsbanket van het koningspaar en de groothertog en groothertogin van Luxemburg. Hij weet dus als geen ander wat er aan tafel gezegd wordt en welke regels er gevolgd moeten worden. “In dat opzicht is het een goede zaak dat je je partner niet mag meebrengen”, vertelt hij in ‘Primo’.