© gva

800 euro boete en forfait voor Racing Mechelen na rellen

Racing Mechelen heeft donderdag een boete van 800 euro en een forfaitnederlaag gekregen voor de rellen in de thuiswedstrijd in eerste provinciale tegen Vorselaar afgelopen zondag.

doro

De stand was nog 0-0 toen Racing Mechelen-speler Niels Mariën rond de 70ste minuut een rode kaart kreeg. Daarop brak een vechtpartij uit tussen een aantal van de supporters. De scheidsrechter besliste om de match onmiddellijk stil te leggen. Ze werd nadien ook niet meer hervat. Twee gewonden werden ter controle afgevoerd naar het ziekenhuis.

Racing werd donderdagavond op het matje geroepen bij het Provinciaal Comité van Antwerpen. “Racing betreurt de incidenten ten zeerste en heeft aan het comité uitgelegd wat het zal doen om de veiligheid rond zijn wedstrijden te verhogen”, meldt de Mechelse club in een persbericht. “Daarbij is een aantal maatregelen op tafel gelegd waarbij zowel preventie als repressie aan bod komen.”

“De club engageert zich om op heel korte termijn alle maatregelen te nemen die nodig zijn om een veilig verloop van wedstrijden te waarborgen.”

Boete en forfait

De aanklager van het Provinciaal Comité vroeg na de uiteenzetting een boete van 1.000 euro en een voorwaardelijke straf van één wedstrijd achter gesloten deuren voor Racing. Het verdict is een boete van 800 euro geworden en een forfaitoverwinning voor Vorselaar. De Kempense club moet een boete van 250 euro betalen.

MEER OVER RC Mechelen

MEER VOETBALNIEUWS